Go now and live.

know when to hold on and when to let go.

Lyckad helg!

Har haft en väldigt bra helg med studentmottagningar, häng på Stadt och utanför Mangos, kollat på fina balmänniskor och har haft en sjukt mysig kväll med öl och bra sällskap på Enjoy och har idag sagt hejdå till Emma, Julia och Bergh. Ja, lyckad helg! Finns som vanligt mycket mer jag skulle vilja skriva, men som jag inte tänker skriva. Imorron åker jag till Kroatien och Italien i 17 dagar. Det ska bli jävligt skönt, samtidigt som jag inte är aspepp på att dra. Inte i 17 dagar i alla fall. Men vafan, det kommer bli bra när jag väl är där, det tror jag verkligen.

Ses igen 1 juli!

Helgen.

Jag har fått tillbaka på min skatt, det känns braaa! Tillräckligt bra för att tillägga lite saker på min h&m-beställning. Skräll, jag vet..

Imorron: jobba eftermiddag, kväll och natt. Jag ser faktiskt lite fram emot det, då det var längesen jag var med den brukaren. Fast jag är förjävla bitter att jag inte kan hänga med Julia imorronkväll.
Fredag: kör på knappt någon sömn, då jag ska fika med mina favoriter Emma och Julia på Nockes innan studenten. Efter det, ja, då är det upp till Katedral för att springa runt och hänga på folk. Sen ner till stan och kolla kortegen, simningen och allt som hör studenten till. Sen är det fem mottagningar att åka runt till, innan det är dags för fest på kvällen!
Lördag: måste packa för Kroatien på dagen, sen Skövde, sen kolla balen på kvällen. Ska försöka övertala de andra att hänga på Enjoy på kvällen.
Söndag: sista dagen innan Kroatien, och sista dagen jag kan få träffa Jules&Ems för den gången.

Ja, det ser ut som en jävligt bra helg!

Återkomsten av mina käraste.

Jag skriver bara en sak om igår- jag har aldrig gett någon en sån jävla bitchslap som jag gjorde igår. Jag skämdes, och skäms fortfarande, och jag vet inte hur många gånger jag bad om ursäkt. Det var en sån konstig känsla, för det var som att min kropp slog utan att jag var medveten om det. Sjukt. Annars finns det inte så mycket att säga, jag stukade mitt finger, har blåmärken på tårna och förstörde mina skor. Skrattade så jag fick ont i magen, sen var jag även lite ledsen och patetiskt med Millis. Så det kan gå, och brukar gå, haha.

Nu till den underbaraste och mest behövliga nyheten jag kunde få- Emma kommer hem på torsdag! Det var en sån jävla chock, men det finns nog ingen som är gladare än vad jag är just nu! Och imorron kommer Bergh hem, och på onsdag kommer Julia. Många av mina favoriter som är samlade igen- underbart!

So do you.

Dålig uppdatering, men ja, vi kör lite kort uppdatering om de senaste dagarna:
Onsdagen färgade jag håret:


I torsdags jobbade jag på Teglasär.
Igår, fredag, var jag på student i Skövde, och mottagning i Lerdala:







Idag har vi varit på stan och köpt studentpresenter och en ny bikinitopp. Svart, för ovanlighetens skull, men jag är sjukt nöjd ändå.
Ikväll är det Hoffmaestro, och fyfan vad jag ska supa. Simone ska jag få träffa med, för första gången på allt för länge.

Förresten Bergh, nu får det vara färdig pussats, jag vill ha dig hemma igen!

Drömutbildningen.

Jag har hittat det ultimata programmet för mig! Det är det här jag vill göra, så tack för det Linn:

"Institutionen för globala studier ger kandidatprogrammet i globala studier (180 hp) där samtliga våra ämnen medverkar. Programmet är treårigt och riktar sig till dig som vill arbeta inom verksamheter som påverkas av, och försöker påverka, globala utmaningar mot social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet och rättvisa.

Fokus ligger på globala frågor om social rättvisa, konflikter, mångfald, miljöproblem, fattigdom, demokrati och makt – frågor som påverkar politiska och ekonomiska skeenden, socialt engagemang, livsvillkor och levnadssätt.

Programmet är treårigt och består av både teoretiska och praktiska moment. Målet är att du vid examen ska kunna analysera globaliseringens skeenden, problem och aktörer, samt kunna arbeta med projektledning eller utredning inom olika typer av myndigheter, organisationer och företag, i och utanför Sverige."


Sydafrika.

Jag är så jävla förbannad och ledsen och kan inte knipa igen. Och egentligen, varför ska jag?
Om tio dagar börjar fotbolls-VM, och visst, sjukt roligt och allt det där. Men fyfan för allt det som ligger bakom allt som behövde och behövs göra för att Sydafrika ska kunna arrangera VM.
Jag vet inte exakt hur många miljoners miljoner som har lagts ner på att bygga nya vägar, bygga nya stadium och allt därtill, men jag vet att det skulle räcka till att bygga 360 000 nya hus.
De säger själva att det kommer gynna Sydafrika i slutändan att lägga ut pengar på det här nu- då världen kommer "upptäcka" landet och fler turister kommer att komma. Men vilka kommer det gynna? Inte de fattiga i alla fall, no fucking way. Det kommer gynna dom som redan har pengar och jobbar i affärerna i stan. För let's get real- turisterna åker inte ut till kåkstäderna och bidrar till dom som verkligen behöver det. Åker man på semester i två veckor tar man sig inte tid att se verkligheten i det landet, jag tror verkligen inte det. Visst, man kanske tar en guidad tur då man, i bil, får åka runt i slummen, men mer än så blir det i stort sett aldrig. Det är min åsikt och vad jag tror på.

Arbetslösheten i Sydafrika är 36%, och de som väl har ett jobb och bor i kåkstäderna, jobbar inte med något välbetald jobb där turister hänger. Och det gynnar inte dom fattiga att de lagt flera miljoner på att bygga nya vägar, då de knappast har en bil, eller då vägarna inte går till kåkstäderna. De kan heller inte vara med att fira hela fotbollsfesten, då det är en alldeles för dyr kostnad.

För att inte gå in på att de ska ta bort alla uteliggare och tiggare från gatan, för det vill inte de glada och naiva turisterna se. Så jävla vrickat att jag bara vill skrika! Vadå vill se? Tror du uteliggarna vill leva så? Nej, men det är så deras liv är, och varför ska man göra något till något det inte är? Låt dom se sanningen för fan!
Och det där med att mini-van bussarna inte får köra. Det är deras inkomst- och det är fan ett av de starkaste minnen jag har från Sydafrika- när vi knökade in över 20 personer i en mini-van varenda dag.
Jag fattar inte varför de försöker göra sitt land till något det inte är. De har fortfarande en massa problem- det går inte att sticka under stolen med. Men det är just det dom gör, för när man går i Kapstaden så ser man inte fattigdomen alls, speciellt inte om det inte finns några uteliggare.

De satsar inte på långsiktiga jobb, utan en snickare kan få ett jobb nu innan VM i några månader, sen gå utan i flera år. Och då har den personen flyttat ifrån sin familj för det jobbet (ja, baserat på verkligheten).
Varför satsar de inte dom pengarna på att fixa hållbara jobb? Eller på att bygga de där 360 000 husen. Fyfan, fattar dom inte hur många hus det är, och vilken skillnad det skulle göra? Tydligen inte.

Men fyfan, man kan inte förstå i vilken misär dom lever. Det är helt sinnessjukt. Och det finns fan inga mer jag beundrar för hur glada de är ändå, de har en sån underbar livsglädje.

Jag har ingen bild som visar det realistiskt, men ja, här är några i alla fall:




1.6

Man skulle fan kunna göra en film om mig och en till människa och de gångerna vi träffas. Det är fan helt sjukt hur det alltid kan bli såhär. Fyfanfyfanfyfan, haha, det är bara skrattretande nu.
Annars har jag jobbat ute på Valle idag. Fina, underbara, jobbplats. Älskar barnen, personalen och allting med det.
Och älskar att jag och Mihlzén åkte och kollade på MV igår, första gången detta året, och jag älskar att vi aldrig kan sluta tjöta. Älskar också att jag skrivit klart min CV och att jag ikväll bara kan sitta ute och dricka kaffe och läsa. Fint som snus.

RSS 2.0