Vardagsflykt.

För att jag ska må bra måste jag relativt ofta åka bort från vardagen. När jag och Jimmy skulle flytta ihop var det just det jag var som allra mest rädd för- att allt skulle bli slentrian och vardag. Att man skulle glömma bort att uppskatta och älska varandra. Att man skulle gå på varandra, vara irriterade och se alla dåliga sidor av varandra. Nu tycker jag inte det är något dåligt i det längre, och jag älskar våran vardag. Men samtidigt så behöver jag en paus från allt det där vanliga. Och jag kan behöva det ganska ofta. Det behöver inte vara en veckas semester, det kan bara vara att ta en dag i Göteborg. Som denna, förra lördagen:

 

Och när man ska köpa en present till mig och inte vet vad man ska köpa, ja, då kan man göra som mamma och pappa ofta gjort till mig- köpa en resa. Som en tremånadersresa till Sydafrika, eller bara en weekend i Smögen:

   

Och om 18 dagar åker vi iväg från tisdag- lördag till Warszawa, bo på femstjärnigt hotell och bara vara. Med den jag älskar mest. Det är såna resor som får mig att må bra. Att ha saker att längta till och drömma om är livsnödvändigt för mig. Så vilken tur för mig att jag har hittat killen som förstår det och gör dom sakerna för min skull, va.


Nytt jobb och i-landsproblem.

Var på ett jobbmöte igår och fick reda på hur min sommar kommer att se ut. Och igår, på det mötet, var en sån stund då bara allt släpper. All oro och ångest jag har haft angående jobb de senaste månaderna bara försvann. Att jag inte vetat vad jag velat bli eller velat jobb med, tills nu. Tills min nya chef sa att jag fick jobbet som jag ville ha och hade önskat. Min spontana reaktion när han berättade att han hade placerat mig på stället jag hade önskat blev bara ett högt "men åååh, gud vad underbart". Så ja, nu har jag noll jobbångest och ser verkligen framemot sommaren!

Annars dååååå... Har rensat ut min garderob på två flyttlådor kläder, och jag hade sån fruktansvärd ångest av det. Att jag har så mycket kläder jag aldrig använder. Fick sånt ryck igår när jag hängde in sommarkläderna att oavsett om jag rensat bort två flyttlådor kläder så syns det inte. Det gör ingen skillnad. Och jag blir så less på mig själv, att jag inte kan sluta shoppa. Det är fan som ett beroende för mig- jag mår så bra när jag väl gör det, sen får jag ångest över att jag aldrig använder det och att jag lägger så mycket pengar på det.

Jag vill få tillbaka känslan jag hade i Sydafrika. Jag hade så bra prioriteringar där, mådde så himla bra. Lekte och pussade på mina små älsklingsbarn, umgicks med mina fina sambosar och inga materiella saker spelade någon roll. När jag såg hur glada barnen var när man tog ut dom på utflykter och lekte med dom, brydde sig om dom, så insåg jag att det är såhär jag vill leva. Att barn som förlorat i stort sett allt fortfarande kan vara så glada, medan jag gnäller för minsta lilla i-landsmotgång. Jag ville ta med mig allt det barnen och landet lärt mig, ta med mig glädjen och kärleken hem till Sverige, men jag tappade det perspektivet efter några veckor hemma. Att jag som har "allt" inte kan känna den geuina lyckan som de kunde känna. Det är så jävla sorligt egentligen.

Okej, tappade tråden där kände jag. Nu: diska, plocka undan tvätten och göra mig iordning för 21-årskalas ikväll.


Dag 2- En sång som får dig att gråta.



The Sound of Silence med Simon And Garfunkel. Lyssna så förstår du.

Snabbversion sen sommaren.

Senaste gången jag skrev här, innan mitt nio månaders uppehåll, hade jag precis flyttat in i en lägenhet med Julia. En del saker har ändrats sen dess kan jag säga. Vi bodde i den lägenheten tills den 1 december, då jag tog mitt pick och pack och flyttade hem till mamma och pappa i knappt två månader. Sen föreslog min käre pojkvän att vi skulle leta lägenhet tillsammans. Sagt och gjort, en månad efter att vi började leta så flyttade vi in i vår fina lägenhet här i Lidköping, som vi nu har bott i sen den 23 januari. Bytt jobb har jag också gjort, från att i höstas ha gått från att vara personlig assistent till ett vikariat som barnskötare på ett dagis, så jobbar jag nu sedan den 16 januari i en klädbutik i Lidköping.

Ja, kort version av vad som hänt sen i somras. Nu är rasten slut, heeeeeej.

Dag 1- en gammal bild på dig själv.



Liten, söt och oskyldig. Tre egenskaper som på nåt konstigt sätt försvann för ett par år sen..

Vad gör vi- nu kör vi.

Har i flera månader tänkt ta upp och börja skriva här igen, men haft noll inspiration till vad jag ska skriva. Så jag har helt enkelt skjutit upp det och väntat in inspiration, som ännu inte infunnit sig. Så därför tänkte jag ha denna lista som en backup när mina egna idéer är slut. Ja, så får det bli.

Dag 1: En gammal bild på dig själv.
Dag 2: En sång som får dig att gråta.
Dag 3: Något du saknar.
Dag 4: Fem saker du vill.
Dag 5: En bild på dig när du skrattar.
Dag 6: Hissar&dissar.
Dag 7: Dagens outfit.
Dag 8: Något du längtar efter.
Dag 9: En bild på dig själv idag.
Dag 10: En Youtube-video du gillar.
Dag 11: Tre musikfavoriter.
Dag 12: Min dag.
Dag 13: Något som får dig att må bra.
Dag 14: Fem saker som stör dig.
Dag 15: Fyra ögonblick du aldrig kommer glömma.

RSS 2.0