Even the best fall down sometimes.



But I'm open, you're closed
Where I follow, you'll go
I worry I won't see your face
light up again

Even the best fall down sometimes
Even the wrong words seem to rhyme
Out of the doubt that fills my mind
I somehow find, you and I collide.

De låtarna jag lägger upp är värda att lyssna på, kan jag lova. Hör du det, Bergh?
Helgen har varit bra, för övrigt. Lite kort om de senaste dagarna:
Bion- Remember me- i fredags var så jävla fin, bra, underbar, sorlig... ja, ni förstår, det mesta en film kan vara när den är lyckad! Och det var fint att få träffa Elin igen!
Lördagen var jag och kollade på min duktiga lillebror när han spelade innebandy-DM, innan jag på kvällen drog till Karin för förfest. Sen drog vi alla till Mangos, där de hade fixat till det sjukt snyggt. Kändes som att man var inne på en inneklubb i Stockholm eller nåt. Lördagsnatten fick jag nattligt sällskap i form av Emma och Bergh, så vi knökade alla ner i en 1.20 säng. Tur att vi är så himla smärta allihopa att vi fick plats.. He he he.
Söndagen bestod av att vara oförtjänt bakis, som vanligt, med Bergh. Kollade en av världens finaste filmer och tjötade, det var fint det.
Idag har varit soft, gjort lite ärenden på stan och beställt tid tills den 26 april. Man borde kanske inte bry sig/vara nervös inför det, men jag längtar mest.

Hur kommande veckan ser ut:
Imorron: möte/föresläsning vid tvåtiden. Dra till Skövde efter och hämta ut min Sydafrikakort och shoppa lite. Har bestämt med Mihlzén nu att vi ska dra ihop en spelkväll också, gött.
Onsdag: jobbmöte vid två. Träffa saknade-älskade-finaste-tjejan Lossi på kvällen!
Torsdag: massagekväll hemma hos mig med Simone och mammas vänner. En helkroppsmassage är bokad, skönt som fan.
Fredag: avskedsmiddag för Emma som drar till varmare breddgrader nästa vecka för att vara reseledare (jag vet att jag jävlas och ger dig mycket skit för det, men jag är stolt som fan över dig och tycker du är grym som gör det).
Lördag: påskafton = festa som aldrig förr!
Söndag: planerar att inte lämna sängen på hela dagen.

Jag som inte hade något att skriva, det blev visst en del ändå. Jaja, pusshey.


I'll be the wings that keep your heart in the clouds.

Efter att ha jobbat 20 av 25 dagar känns det så jävla gött att inte ha något jobb alls i helgen. Eller knappt något nästa vecka, än i alla fall. Åh, vad jag längtat efter den här dagen, när jag ser på almanackan att alla jobbtider är gjorda. Vid femtiden idag drar jag till Skövde (igen) för att träffa Elin och gå på bio- Remember me (och nej, det är absolut inte bara för att Robert Pattinson är med..).
Imorron ska vi brudar inviga Mangos och se om det är något att ha, och jävlar vad taggad jag är. Det borde jag vara med, med tanke på hur längesen det var jag var ute. Fan, hela 20 dagar sen, så jag lyckades ändå över förväntan med mitt inte-supar-på-ett-par-veckor-löfte.

Och vilket jävla skönt väder det är idag eller, satt ute i väntan på taxin på jobbet förut i bara trekvartsärmat och var varm. Åh, så jävla gött!

En sak till, ni som undrar hur Jonas Gardell var, kan jag säga att han var över förväntan verkligen! Bättre och roligare än vad jag trodde att han skulle vara faktiskt. Han hade riktigt bra budskap, ibland allvarligt men mestadels inlindat i skämt. Kom på mig själv med att tänka att jag borde gå på nån såndär coachning där folk peppar en att få ut det mesta av livet, våga leva, chansa och allt det där. Klyschigt- kanske det, men jag blir verkligen peppad och glad av att höra sånt. Nåt tips? Mia Törnblom är ett förslag kanske? 


Tell me, did the wind sweep you off your feet?



Jag gillar inte att jobba natt alls mest, men en av de bästa känslorna är att åka hem och lägga sig i en säng när alla andra är påväg till jobbet. Att redan ha gjort sitt arbetspass då, det är så jävla skönt. Det är nästan i klass med att komma hem och sova efter man varit på en festival. Inte riktigt samma, såklart, men ungefär. Hade möte på AF efter jobbet imorses, och jag blev blown-away (well, kind of) av en hur söt och trevlig människa som helst. Så nu kan jag inte vara lika hatisk mot AF längre, faktiskt. Tänk vad det kan göra för skillnad med trevliga människor.
Det är en bra dag för övrigt, för idag kommer Lossan hem. Eller ja, hon har redan kommit hem. Och nästa vecka kommer Anna hem, och vi pratade om att åka ner till Sandra i Malmö och hälsa på om någon månad eller två. Synd bara att inte Johanna bor i Malmö längre.. Men vi får se, det är något att se fram emot i alla fall. Ska nog kolla tågbiljetter nu redan. Sen kommer Julia hem nästa vecka med några dagar, woho. Och så är det bara två månader tills Lisa och Frida kommer hem.. Haha, näfan, ska ge mig med det där nedräknandet efter folk som är utomlands.
Nu väntar jag på att mamma ska komma hem så vi ska bege oss till Skövde där vi ska möta upp Marie för att käka middag. Kanske hinner vi shoppa också. Vid klockan sju ska vi träffa Kajsa och Marita för att se på Jonas Gardell på Valhall.
Imorron är det jobb på Teglasär från 7.30- 14.00, sen är det helg igen! Fan vad fort veckorna går ändå. Och nu har vi fina helger att se fram emot, fina vänner.


I want to give myself to you.

Lyssna på den här låten, helt underbar:


I want to take it easy, take it slow
To catch a fire and let it go
I wanna give myself to you
So we can live like lovers do.

Om ett par timmar går jag på ett 18-timmars jobbpass, och efter jag går av imorronbitti klockan åtta går jag direkt till älskade Arbetsförmedlingen för ett möte, gött liv.. Underhåll mig gärna med sms idag, ikväll, inatt. Eller nej- jag räknar att ni som bryr sig om mig hör av er, oavsett om ni vill eller inte, annars bryter jag kontakten med er (he he he).


22.

Åkte till Skövde idag och shoppade och beställde korten ifrån Sydafrika, äntligen. Funderar på att sätta upp alla 150 stycken jag valde ut på väggen ovanför/bredvid sängen så jag kan se dom hela tiden, och inte sätta in dom i ett fotoalbum. Än i alla fall. Annars köpte jag inte sådär jättemycket (får åka tidigare till Skövde på torsdag då jag behöver mammas smakråd innan jag fortsätter handla), men tröjan jag köpte och underkläderna jag köpte var åh-så-fina. Så nu har jag en partyoutfit klar i alla fall. Och det kan behövas med tanke på att varje helg tills i början av maj kommer vara partyhelger. Och det kommer bli förjävla roligt!
Imorron jobbar jag min första natt med min brukare, och det ska bli roligt faktiskt. Lite nervöst, såklart, men det blir nog bra. Hoppas jag i alla fall.
Äh, vad finns det mer att säga?!


-

Fick en idé om att fixa nya bilder till headern här på bloggen, men fyfan vilken tid det tog. Men när jag väl har börjat ger jag mig inte förrän det är klart, så 1½ timme senare blev det klart. Kan tyckas onödigt, men äh, hade inte så mycket bättre för mig.
Hade inte planerat något speciellt idag förrän jag blev bombad av samtal från Bergh förut som ville dra till Skövde och kolla på killar. Nä, förlåt: 1. Hon ville inte åka till Skövde- hon mer bad på sina bara knän att vi skulle åka till Skövde. 2. Hon ville titta på handboll. Jag ville titta på killar. Så jag är en sån bra vän att jag offrar mina chillplaner och pengar för hennes skull, haha.
Lite kort om veckas planer, än så länge:
Måndag: jobb 15.45-21.45.
Tisdag: Skövde.
Onsdag: jobb 17.15- 08.00.
Torsdag: går hem och sover efter jobbet. På eftermiddagen åker vi (jag, mamma, Marie, Kajsa och Kajsas mamma) till Skövde för att se på Jonas Gardell och eventuellt käka innan.
Fredag: jobb på Teglasär 7.30- 14.00.
Lördag: utgång på nyöppnade Mangos här i Skara.
Söndag: ?

Nä, nu ska jag gå och lägga mig och läsa "Innan jag dör". Läs den!


Jobba, en lördag? ("Kaka, en torsdag?")

Det är rätt intressant att kolla min statistik, och hur mycket upp och ner den går. Vilka är ni som läser, egentligen? Jag vet att jag aldrig svarar på sånt själv när folk skriver, så jag förväntar mig inga svar, men fan vad jag undrar, haha. Nu låter det som att jag tror jag har en skitstor och viktig blogg, men det är inte grejen. Att jag är nyfiken, det är grejen.
Jobbat klart de här två intensiva veckorna hos min nya brukare nu, känner mig ganska sliten faktiskt. Men det är roligt och jag trivs verkligen. Det lär bli rätt så mycket inhopp innan sommaren, nästa vecka har jag än så länge två dagar där och en dag på Teglasär, och har en känsla av att det lär bli mer.
Ikväll drar jag till Simone med Emma och Bergh. Om vi inte åker till Malin, inte jag som håller i trådarna ikväll. Inatt är jag chaufför åt mamma och pappa, och jag kan inte säga att det är speciellt roligt att rollerna blivit ombytta. Har än så länge hållt mitt "löfte" om att inte dricka förrän påskafton, och jag gillar inte det heller. Haha, vafan, när ska jag bli nöjd? Tss. Imorron ska jag njuta av att inte ställa klockan 6.45, som jag gjort lite för länge nu. Om jag inte vaknar för sent drar jag nog till Skövde och lugnar mitt shoppingsug.

Jatack:



You were telling me lies.

And even at the bottom of the sea
I could still hear it inside my head
telling me, touch me, feel me
and all the time, you were telling me lies.
Tonight, I'm gonna find a way to make it without you.
Have you ever tried sleeping with a broken heart?
Well you could try sleeping in my bed.



Vi försöker en gång till!

Sms från jobbarkompis imorses, som piggade upp:
Ha aldrig sex med en polis för hon säger bara:
-Stopp!
Ha aldrig sex med ett affärsbiträde för hon säger bara:
- Varsågod nästa!
Ha aldrig sex med en lärarinna för hon ger dig bara pekfingret om du gör fel.
Men ha gärna sex med en inom vården för hon säger bara:
- UPP IGEN! VI FÖRSÖKER EN GÅNG TILL!

Hahaha.


Leaving you behind.

Jag visste inte att man kunde vara så jävla förstörd, heartbroken och messed-up, samtidigt som man är lättad och fri. Trodde inte de var ord man kunde sätta i samma mening, för att beskriva hur man mår. Men tydligen så kan man det, och det är ganska förvirrande. Det är inte så jävla ball att vara lättad och fri i detta fallet.

Stans skvallertant?! Pfft.

Jag-blir-så-jävla-glad-av-att-spela-den-här-låten-på-maxvolym-att-jag-bara-vill-spricka-av-lycka-och-kickasskänslor-och-dansa-röven-av-mig:



Ahfan, så är det. Det var bara det, nu ska jag till Sara, och Malin med sitt nya körkort kommer och hämtar upp mig. Får se om jag kommer dit helskinnad.. He he he, givetvis gör jag det.

Msnkonversation nyss mellan mig och Ludvig:
Olsson säger:
fan vad jag känner mig som en snobb nu.
matilda, säger:
du är en snobb, kanske därför?
Olsson säger:
HAHAHAHA tack
idiot..
matilda, säger:
mohaha. men vafan, den sitsen har väl alla varit i. förutom jag då, som vet allt om alla.
Olsson säger:
hahaha
du är stans skvallertant.
matilda, säger:
haha, du anar inte hur jävla rätt du har.


Internet på mobilen- en dyr upptäckt.

Fick min mobilräkning idag, och herrejävlar vad jag aldrig mer ska använda internet på mobilen. Plus att jag fick ett sms idag från 3 om att jag inte betalat min senaste räkning (japp, mitt minne är åt helvete fortfarande), så det blir ett x antal hundralappar som ryker på den skiten, fuck. På tal om sms så vaknade jag fint inatt av ett sött sms från Lossan, nu är det bara nio ynka dagar kvar!
Jobbar sex av sju dagar den här veckan, och nu är jag helt ärlig när jag säger att det är gött liv. Dagpass speciellt, med tanke på att man är hemma vid fyra på eftermiddagen då. Som idag till exempel. Så om 40 minuter ska jag ner till Nockes för att ta en fika med Mihlzén. Imorron är det troligen häng hos Bergh på kvällen och på torsdag är det fika med Kajsa efter jobbet och eventuellt bio på kvällen.


Världens bästa resa- igen.

Nej, vafan, det är ju till Asien jag vill, inte till USA. Eller jo, dit vill jag med, men det är ju Asien som står högst på listan. Dit jag måste åka. Så kom igen, kära vänner, tänk på det? Snorkla, gå barfota i sanden, träffa nytt folk som alltid kommer finnas i ens hjärta, festa, kolla på solnedgång med en öl i handen, gå utan jacka klockan fyra på natten, hoppa fallskärm, bli alldeles för full och klättra upp i ljusslingor fem meter upp i luften, känna adrenalinet pumpa när man ska hoppa bungy-jump, vara öga mot öga med en haj, bestämma sig att man ska tatuera sig, känna sig genuint lycklig, få andra värderingar och perspektiv på livet, se en helt annan kultur, bo i ett hus 60 meter upp i luften, dyka, bada, ta varje dag som den kommer, bli brun, upptäcka ny musik, skratta så att tårarna sprutar, dansa line-dance för första gången i sitt liv, spela sanning och konsekvens med folk man nyss lärde känna- nykter, sitta vid en lägereld på natten med folk man aldrig träffat förut, få fyra shootar för 20 spänn, gå på ölprovning... Come oooon, jag vill dela det här med er också, mina närmaste, fina, vänner.

          


It's something in the way you move, little darling.



Jag har inget nytt att komma med, känns som det enda jag gör är att jobba. Och det stämmer ju i för sig. Rätt skönt att göra det ändå, med tanke på att ju mer jag jobbar- ju snabbare kommer jag härifrån. Jag sitter fast i dåliga vanor och tankar här, jag behöver komma bort. Jag kollar på att dra som au-pair i USA till hösten, om ingen vill dra med mig och backpacka i Kambodja, Laos, Malaysia (...) vill säga.
För fan vad less jag är på att må som jag mår när jag är här hemma. Jag klarar inte av berg- och dalbanan, att må skitbra ena veckan för att sedan åka ner och må askasst nästa veckan. Jag hatar att jag lägger min lycka i händerna på någon annan, det gör mig så jävla sårbar. Jag behöver en förändring, att något roligt ska hända när jag inte jobbar.
Plus att jag saknar mina barn så jag snart gå sönder. Drömmer om dom i stort sett varje natt, och det gör så jävla ont när jag vaknar och dom är 1000 mil bort. Jag trodde aldrig att jag skulle känna så starkt och mycket för de barnen nu i efterhand med, men åh vad de berör mig och fan vad jag hoppas att de har det bra och kommer få en bra framtid.



I thought I was a fool for no-one, oh baby I'm a fool for you.

Fyfan vilken bra och skön dag jag har haft idag. Gick bra på jobbet, min brukare får mer och mer förtroende för mig. Jag känner att jag har en mer given plats nu, vilket är fruktansvärt viktigt för mig. Efter jobbet gick jag ut och gick med min ipod i strålande solsken, och även om det är glashalt ute så var det fint. Efter det har jag bara pratat med fina människor som gör mig på gott humör. Som tar och ger, fyfan vad viktigt det är. Och inte gjort ett skit mer än jag velat göra. Det är första gången på flera veckor jag ser tjusningen i det. Livet är fint just nu.
Imorron- planeringsmöte, jobb och bad.
Vill välja en låt som visar mina känslor, men hittar ingen alls mest. Bevisar väl mest att mina Spotifylistor är mer depplåtar än pepplåtar för tillfället, haha. Fint som snus i vilket fall. Någon som vill skicka pepplåtar- passa på. Detsamma gäller för er som vill berätta nåt roligt- nu är ett bra tillfälle att göra det.
(Skulle be om ursäkt för tråkiga blogg-inlägg, men kom på mig själv med att det är min blogg och den får vara hur jävla tråkig jag känner för att den ska vara.)

I thought I was a fool for no-one
oh baby I'm a fool for you.

Och jag ska aldrig mer säga sanningen till nån som saknar förmåga att förstå.

Jag sover dåligt om nätterna numera, jag vaknar minst fem gånger per natt. Igårkväll somnade jag runt halv tolv, och sen vaknade jag en gång i timmen tills jag skulle gå upp vid halv sju. Har en messed-up hals och en massa tankar, vilket troligen är anledningen, men de kan få försvinna båda två, tack.
Annars är jag väl i ett sånt läge då jag stänger in mig i mig själv för att saker är för jobbiga att prata om, att ta upp till ytan. Och om jag inte berättar det för någon existerar inte mina tankar/problem. Sån är jag. Sen saknar jag Lossan som ser igenom mig som ett glashus, och som verkligen bryr sig och vill veta. Man märker sån skillnad på folk som frågar för att vara artig och för att man "ska/borde" fråga, och på dem som frågar för att de är genuint intresserade och bryr sig. Men vafan, har jag klarat mig i två månader kan jag klara mig i två veckor till. För övrigt, om någon vill se bio imorronkväll eller festa på lördag- jag är inte sen på't (och nej, jag var givetvis inte allvarlig när jag sa att jag skulle vara nykter i en månad- alltså bryter jag inget löfte om jag super på lördag).

Och jag ska aldrig mer säga sanningen till nån som saknar förmåga att förstå.


All you got is hurt.

Well, did I ask too much, more than a lot?
You gave me nothing, now it's all I got
We're one, but we're not the same
because if we had each other
then we'd do it again.
You ask me to enter
well then you make me crawl
And I can't keep holding on
to what you got
because all you got is hurt.


Helgbilder från Götet och kommande jobbveckorna.

Har inte haft den mest lyckosamma dagen idag direkt, är allmänt trött och efter vilket gör att jag inte tänker klart. Var som sagt hos Kajsa i helgen och hade det bra. Mysig förfest hemma hos Kajsa för att sedan gå vidare till Gretas, vi kör bilder på det:
       

Har två kommande veckor med enbart jobb, jobb och lite mer jobb. Varenda dag. Egentligen borde jag inte klaga, för det är ju det jag vill, men att gå bredvid hos en brukare är bland det värsta jag vet. När man ska prestera, folk kollar på hur man beter sig mot personen i fråga, ska vara rolig och spontan.. Det är inte så jävla grymt, faktiskt. Men det blir bra, hoppas jag verkligen. Blö. Så ni kan ju gärna få hitta på något roligt med mig i helgen, då jag behöver något att se fram emot.


Sydafrika i polaroidbilder.

    

Ni är det vackraste i världen.

Punktlista.

  • Har idag kommit på att jobba på dagis är nog verkligen inte min grej. Vilka jävla skitungar det finns alltså..
  • ..men har också kommit på hur fina ungar det finns, tex mina barn på särskolan.
  • har också kommit på hur många koppar kaffe jag dricker per dag när jag jobbar. Igår drack jag fem-sex koppar, och för första gången kände jag mig helt speedad av det.
  • längtar väldigt mycket tills lördag- då jag äntligen kan shoppa på Monki och Weekday..
  • ..även om jag redan slösat alldeles för mycket denna månaden (de senaste nio dagarna).
  • men samtidigt- jag jobbar varenda vardag i tre veckor, så jag är värd det. Vi säger så i alla fall.
  • jag längtar också tills att få träffa Kajsa på lördag och festa jävel i Götet.
  • har i eftermiddag äntligen fått sova ikapp lite förlorad sömn.
  • tycker det är synd att Julia redan åkt tillbaka till Norge. Men hann faktiskt med att träffa henne och de andra igårkväll, det var skönt.
  • har vant mig lite mer vid att vara hemma igen. Det kommer och går såklart, men nu är det som det är, och jag får göra det bästa av situationen. Och det känns helt okej just nu. Jag har känt mig ganska glad/nöjd/lycklig det senaste. Av olika anledningar.
  • tycker det är jävligt irriterande att mottagningar inte svarar när man ringer. Jag menar- har man tre telefontider i veckan bara så ska man väl för fan svara på dom? När man ringt 20 gånger och inte fått något svar- trots att det är telefontid då de ska och borde svara- så blir man lite lack på skiten.

"Vi kanske bara är fixerade vid förhållanden som känns ouppklarade."

Några bilden sen lördags:
   


Baby we were born to run.

Jag har knappast sovit ikapp sen i lördags, jag hittar inte tiden till att sova (och säg inte att jag har den nu, för jag har inte haft tid till datorn heller innan, haha). Igår blev det som sagt jobb, AF och häng med tjejorna (Julia, Bergh, Ems). Och även om jag höll på att somna hos Julia och ändå var hemma vid tio igårkväll, så var jag bara tvungen att se Boston Tea Party. Sen var jag övertrött att jag blev pigg och inte kunde somna. Sen upp vid halv sju idag igen, åka till Valle och jobba tills två, sen åka direkt till Falköping för att träffa Lisa. Sista gången på elva veckor, minst. Känns lite vemodigt att mina fina älsklingstjejor Lisa och Frida åker till andra sidan jorden utan mig, men ha det förjävla ball! Det vet jag att ni kommer ha. Och när Lisa drar till Asien utökar jag min garderob efter att jag länsat hennes, det är gött i alla fall.

Imorron är det jobb på Tegla från halv åtta till två, sen tandläkaren och senare fika med Amanda. Herregud, vaaaarför kan jag inte sprida ut mina upptagna-dagar? Eller snarare- varför kan inte folk vara lediga när jag är ledig och har (för)mycket fritid? För nu känner jag att jag börjar bli sjuk, på riktigt- har huvudvärk och ont i halsen.

Har inte lagt in bilderna sen helgen som ni troligen förstår. Men det är ingen brådska direkt, för bilderna är inte så jävla speciella eller roliga egentligen.

För övrigt, de kommande två veckorna (måndag-fredag, 8- 19 mars) kommer jag jobba åtta timmar om dagen med mina nya brukare. Haha, det blir rätt roligt, med tanke på att jag dött lite av de här tidiga mornarna. Men det är gött med jobb, såklart.


But I gotta know how it feels
I wanna know if love is wild, babe
I wanna know if love is real
Tramps like us, baby, we were born to run.


RSS 2.0