Let´s start giving.

Jag skulle egentligen åkt och badat och stekt idag, men jag har fått så jävla ont i halsen och min pollen är åt helvete, så det blir nog att vara hemma i förmiddag.. Om det inte blir bättre vill säga. Jag får fan inte bli sjuk nu, när jag och brudarna ska dra till Halmstad imorron. Det vore väl typiskt mig i så fall.. Ikväll skiter jag i om jag är sjuk (vilket jag inte ska bli!) och drar på bio med Lisurt i Skövde- Baksmällan. Lite fikamys lär vi hinna med också, haha. Fira mamma som fyllde år igår ska hinnas med i eftermiddag också. Inte mycket mer att säga, ska dra ner till biblioteket och låna den andra boken av Twilight nu, mumma!

Stek och fest.

Har legat på Flämslätt och stekt de senaste dagarna, alternativt Eggbysjön, så jag känner mig ganska varm och bränd nu. Men egentligen klagar jag inte. Inte alls. Ska strax gå över till Kajsa där det väntar förfest, förhoppningsvis utomhus. Sen ikväll är det fest! Det var nog fan minst ett år sen jag hade ett sånt här långt uppehåll från alkoholen som jag haft nu, hela två veckor, haha. (Mina projektbrudar- det låter inte så konstigt nu att jag tyckte 24 alkoholtillfällen på ett år var lite va? Tss..)
Nä, dags att betala lite saker jag köpt på nätet innan jag drar. Säger vi så, hey.

Donation?

Det här med att donera sina organ efter döden tänker jag en del på. Det låter kanske inte sådär jävla positivt att tänka på, men jag tycker det är rätt viktigt. Vafan, man kan rädda en människa, så det är väl inte något jag tvekar på direkt. Jag vill donera- men inte mina hornhinnor. Det spelar ingen roll om jag är död eller inte, bara tanken på att de ska gräva i mina ögon är så sjukt äcklande, och jag vet ju att det beror på att jag har problem med ögon i största allmänhet. Att jag kan sätta i mina linser är fan ett smärre mirakel. Anyhow, det jag tänkte komma till var att jag tycker det borde finnas en kryssa-i-lista för vilka organ man kan tänka sig donera. Ta mina njurar, men inte gärna en del av mitt öga.. Nu vet ju inte jag hur donationsregistreringen ser ut, men antar att det inte är kryssa i rutor?
Haha, ja, så intressant var jag idag mest.

Efter jobbet idag shoppade jag för övrigt en klänning, en tunika, en väst och ett skärp. Allt för 70 spänn, yääy!
Nu- Eggbysjön med Lossi!


Jag är inte bitter..

Det är fan inte riktigt fair att dagarna på jobbet kryper sig fram lika långsamt som en snigel i uppförsbacke, medan kvällarna med sol, bad och umgänge bara springer iväg. Men det är ju så- tiden går fort när man har roligt.
Imorron är det först jobb från 7.45- 15.45, sen ut till Eggbysjön igen med Lossan. Dit åker vi medan alla andra är i Borlänge på Peace&Love. Men jag är inte bitter, nejnej.. Öh..

Peacan-minnen.







Ber du mig så dör jag för dig.

Jag har sån fruktansvärd ångest för att jobba, så var det knappast förra året. Då kunde jag till och med längta till jobbet. Det kan jag visserligen i år med, men det beror på situationen. Och de närmaste veckorna kommer inte vara någon bra situation, av anledningar vi inte behöver ta högt, fyfan..
Annars händer inte mycket, hade en välbehövlig shoppingdag idag. Vet inte hur många timmar jag spenderade på h&m, troligen för många.
Imorron efter jobbet blir det förhoppningsvis kvällsbad på Flämslätt eller i Eggbysjön med brudarna. Har inte badat ute i år än, det är lite av en skandal för att vara mig.

Läste, för kanske tionde gången, ut Åsa Ericsdotters bok Oskyld idag. Den än så jävla vacker:

"han förstörde mig och jag förstörde aldrig honom mina tårar av svart salt
(vattenfast mascara lämpad för lycka)
fläckade förtvivlan över hans tröja och jag vet inte om det gick bort i tvätten; sådant undrar jag lika mycket som jag undrar varför jag gav honom min kropp och min tveklöshet

ber du mig så dör jag för dig".

Lite sån stil, fast ändå så mycket bättre. Läs den!

Let´s celebrate that we don´t give a fuck.

Grillkväll med brudarna igår, en av de bästa myskvällarna på länge! Det ska bli lite av en tradition, söndagsgrill.

Emma, Rebecka, Sofia, Simone, Malin, Åsasara, Julia = puss!

Idag måste jag köpa en ny almanacka så jag kan planera in mina dagar lite bättre än vad jag gör nu. Samt att jag ska försöka byta jobbtid så jag är ledig nästa måndagskväll, så vi kan festa jävel på Måndaxklubben. En sak till- vecka 30 är jag ledig, så från torsdagen till söndagen den veckan (23-26 juli) vill jag till kusten. Möjligt att vi kan bo ensamma i vår husvagn i Kungshamn den helgen, någon som är på? Bra, säger vi så, heey.


Sucka mitt hjärta men brist dock ej.

"Ibland känns det som att hela livet är en vandring på havets botten, som om man rörde sig under vattnet.
För allt går trögt, och så har man svårt att se klart framför sig, allting är så grumligt.
Hur man än kikar så ser man aldrig längre fram än till nästa måndag ungefär.
Och det är svårt att se någon helhet, den som går på havets botten ser aldrig det vackra havet utan bara en massa vatten. Och man träffar så många konstiga torskar och knöliga gäddor, och när de riktigt fula fiskarna kommer simmande, då är man i regel släkt med dem.
Hela tiden måste man kämpa för att inte sjunka djupare ner för då hamnar man i bottenslammet och där vill ju ingen vara.
Livet är så förvirrande. Jag kan verkligen längta efter sammanhang.
Långt ovanför mig ser jag vattenytan, och jag vet att om jag lyckas ta mig dit och sticka huvudet över ytan, då kommer jag att få ett sammanhang. Då kommer jag att se havet, och jag kommer att se stranden och veta vilken riktning jag ska gå i.
Fast jag kommer aldrig upp till ytan, för den som aldrig lärt sig simma är dömd att gå på havets botten."

/Mark Levengood- Sucka mitt hjärta men brist dock ej.

Den som väntar på något gott väntar alltid förlänge..

Börjar kännas sjukt surt att jobba midsommarnatten nu och inte festa med alla andra, på kusten eller hemma. Och surt tråkigt att jag inte ska till Peace&love-festivalen. Man vill alltid ha det man inte har, right? Men ja, får väl ta igen den festdagen en annan kväll.. Är sjukt sugen på att ta den ikväll egentligen, partytorsdag i Skövde. Fan vad jag inte kan hålla mig, hatar mottot: "den som väntar på nåt gott väntar aldrig förlänge", det är ju bara skitsnack.
Nä, kvällen lär spenderas som planerat med vindruvor, en Kajsa och en gammal film. Cry Baby. Inte fyskam det heller.
Fan, nu blev jag negg på allt, ska nog ta en powernap så jag blir lite trevligare tills ikväll..

Annan onödig information är att det är exakt ett år sen idag jag tog min tatuering i nacken. Ett jävla år, det är ju galet.

Never regret anything that made you smile.

"Life is short.
Break the rules.
Forgive quickly.
Kiss slowly.
Love truly.
Laugh uncontrollably,
and never regret anything that made you smile."

Veckans planer.

Sen kör vi veckans planer på det:
Idag: gör mitt första nattpass hos min brukare, och ja, jag är lite nervös. Jobbar i alla fall 15.30- 08.00.
Tisdag: fika med Emma på Nockes klockan 14, vi har lite catching up to do känner vi. Sen klockan 17 är jag i Falköping för att käka på Mingus med Lisa. (Ja, jag undrar också vart mina pengar tar vägen..)
Onsdag: jobb 15.30- 22.15.
Torsdag: förhoppningsvis en mysdag med Malin!
Fredag: jobbar 15.30- 08.00. Jag kände att jag inte kunde säga nej till så mycket pengar, så nej, det blir inte party för mig på midsommar.

Student- och balbilder.

Bilder får säga allt denna gången. Tack alla för de bästa veckorna i mitt liv!











       











       

I can't wait another day.

Jag vet inte hur många timmar jag virrat runt på ÖB, Coop och stan idag efter jobbet, för att hitta studentpåhäng och presenter. Det mesta var rätt utplockat på påhängssakerna, men jag skrapade ihop ett tiotal saker ändå, i all förvirring om vem som skulle få vad och vilka jag redan hade köpt till. Imorron smäller det för mina skarabor, och ni kommer ha världens bästa dag! Som jag lyckligtvis kommer få dela med er, från morgon till kväll, även om jag inte själv springer ut med er och så.. Har planerat in sex stycken mottagningar på eftermiddagen/kvällen, om jag får tid drar jag till fler. Woho, jag är nog lika taggad som ni studenter är, haha. Imorron är det redan en vecka sen jag tog, galet.

De senaste dagarna har verkligen bestått av jobb, jobb och sjukt mycket jobb. Har varit helt slutkörd när jag kommit hem på kvällarna. Är ledig tills på måndag nu, om man bortser från mötet imorronbitti. Har hunnit med att fixa min balfrisyr hos Kajsa, och det ser lovande ut! Ungefär som mina kommande dagar, yääy! Jag är pepp!


Style by Elin Kling.

Jag ska inte klippa mitt hår förrän det ser ut såhär:



Slut med raklugg eller snebena, nu ska jag låta allt växa i relativt samma längd.


Studentbilder.

















Studenten och planer.

Jag hade en helt otrolig, fantastisk, underbar och oförglömlig student. Från början till slut. Jag saknar det redan fan. Och förstår nu för första gången att jag aldrig kommer gå på Ållebergsgymnasiet eller i min klass något mer. Och för första gången blir jag lite rädd och väldigt nostalgisk. Visst fanns det jävligt många jobbiga stunder, men de bra stunderna väger verkligen upp nu i efterhand. Tre helt oslagbara år, jag är så tacksam att jag började Falköping! Något mer jag kommer sakna än skol- och klasskompisarna är lägenheten och att bo i Fkp. Jag kommer aldrig mer sova i min lägenhet, aldrig mer ha förfest och få skäll av grannarna, aldrig mer få oväntat besök av Fkpbor när man minst anar det, aldrig mer ha flöt&chillkvällar. Det känns så jävla tråkigt på nåt sätt, för jag förstår nu också hur mycket jag kommer sakna det och alla människor. Nu låter ju det här som slutet, det är det verkligen inte, men samtidigt blir möten och sånt mer planerat nu när man inte bor inom fem minuters avstånd till de flesta.

Denna veckan kommer bli chop-chop, och anledningen är:
Måndag: jobb hos min ena brukare klockan 7.45, för att sedan gå till min andra brukare 15.45. Så hela morgondagen kommer gå åt att gå bredvid för att lära mig de två brukarna och deras vanor. Jag ska också hinna gå över till Kajsa för att göra en provuppsättning på mitt hår.
Tisdag: rensa ut hela min lägenhet, vilket lär ta hela dagen. Klockan 16.30 och framåt är det jobb igen.
Onsdag: jobb 7.45- 13.00 ungefär. Sen är det Lidköpings student. Eventuellt utgång på kvällen, fast blir lugnt eftersom jag ska jobba dagen efter.
Torsdag: jobb 7.45 och framåt. Jag vet inte riktigt hur länge det är planerat att jag ska gå bredvid. Efter det ska jag i alla fall utnyttja mitt presentkort på fotvård så jag kan bli av med mitt nageltrång sådär två år senare. Ska också åka runt och fixa studentpresenter.
Fredag: Skaras student, yääy! Kolla studenten och hänga på massa folk, för att sedan åka runt som en liten gnu till mottagningar folket har. Fest som fan på kvällen, jappjapp!
Lördag: mest balfix hela dagen, förfest hos Jennifer och sen Skaras bal med Ludvig på kvällen, woho!

Så den här veckan kommer jag vara mer eller mindre död utav när den är slut. Men ingen tid att vila, mer jobb efter det. Haha, underbaaart..

Make love, not war.

Okej, nu ska jag fan försöka släppa mina mer eller mindre elaka tankar om folk, för vafan, alla är väl värda en andra chans, är det inte så? Och om någon beter sig illa mot en är det väl på grund av sitt eget dåliga självförtroende. Jag trodde aldrig i hela mitt liv att jag ens skulle vilja släppa ogillandet av en del personen, men vafan, nu kör vi på make love, not war. Vi får se hur länge det håller, haha. Ikväll är det togaparty, bra så.


Hey you, living for tomorrow.

Jag förstår inte varför det ska vara så jävla många hinder på vägen i att göra en god gärning och något man brinner för. Har mejlat med volontärresor nu, och förutom att jag ska behöva pröjsa säkert minst 50 000 spänn för att åka och jobba helt gratis som volontär i Sydafrika i 4 månader så är det världens krångel med visum. Jag vill inte åka i bara en-två månader, jag vill vara där i åtminstone fyra så att jag kan komma in i tänket och hur vardagen fungerar. Det känns som att om man åker dit under en kortare period så åker man hem precis då man har kommit in i det och förstår hur det fungerar. Till visumet behövde jag lägga en deposition på 8000 spänn (som att jag inte kommer ligga ute med tillräckligt mycket pengar ändå den tiden) och behöva läkarundersökning, kontoutdragkoll och ansökningshandlingar.
Några frågor:
1. Jag fattar fan inte hur det kan komma sig att jag ska behöva betala så sjukt mycket pengar för att jobba gratis i fyra månader. Det förstår inte jag. Och det som är inräknat i deras pris är boende, pretty much. Det skulle ju vara billigare att bo på ett vandrarhem eller hotell de fyra månaderna.. Ska jag behöva betala för att arbeta? För att göra en god gärning och det jag brinner för att göra? Det känns bara inte riktigt helt okej..
2. Varför ska det vara så svårt och "byta" land för ett par månader? Hela världen borde vara ett öppet landskap, det låter som något va? Vilken jävla idé egentligen, varför inte bara skita i alla landsgränser och göra ett helt land av alla länder? För vem vill bomba sitt eget land? Nej, juste, ingen (well, det låter bra på papper i alla fall).
3. Kan någon liten stipendiefond bara vara vänlig att ge mig pengarna så sticker jag närsom, utan krav!

Fint, då säger vi så. En uppdatering om mina senaste dagar får ni nog med hjälp av bilder en annan dag. Vilken dag är lite oklart än, med tanke på att veckan är full, såsom nedan:
Tisdag: lunch med Jules och Togaparty i Falköping på kvällen.
Onsdag: ölbrännboll och fest i Skara.
Torsdag: avslutningsmiddag med lärare och studenter. Sen spex och fix med klassen inför kortegen bland annat. Eventuellt fotboll senare på kvällen.
Fredag: STUDENTEN! Outfuckingstanding!

RSS 2.0