Just idag är jag stark, just idag mår jag bra.

Malin ringde nyss och meddelade att hon var hemma i Sverige igen! Så jävla underbart! Så ikväll vid sjutiden ska jag och Lossan få ha välbehövlig kvalitetstid med henne, 10 månader senare. Tralalala!
Andra plussaker:
- idag är det endast en vecka kvar till studenten. En vecka! Jag slutar aldrig förvånas över det.
- är ensam hemma i helgen.
- imorron ska jag få spendera kvalitetstid med min Kajsa med, det var ett bra tag sen.
- eventuellt fest i Skövde imorronkväll?!

Yääy för livet idag!

Fest och bakisdag.

Ja, bakisdag blev det givetvis. Jag kan inte dricka alkohol alls längre utan att vara helt död dagen efter. Vilket gör att jag inte ska gå ut på Husaren ikväll, för jag orkar inte förstöra dagen imorron också. Plus att tanken på sprit är så jävla olockande just nu. Hade en riktigt bra bakisdag förut, var på ovanligt bra humör och dansade runt i huset, tills jag kom på lite skit. Till exempel kom jag på nu klockan tre att jag skulle varit hos tandläkarn halv tre. Ringde ner och fick visserligen en tid imorron redan, men får fortfarande betala en jävla avgift för att jag glömde av det. Såna skitsaker suger att få betala, rent ut sagt.
Meeen, igår var roligt! Inte lika roligt som förra onsdagen, men helt klart en bra och värd kväll :) Hämtade upp Lisa och Frida på station, sen gick vi till Museé, vidare till Hampus och hamnade till sist hos Carro. Vid elva när resten skulle till Olins stannade jag, Lisa, Fritte, Sara och Daniel vid vattentornsparken och satt där, hade allsång och innan vi drig till Olins. Kort sagt, tack för en bra kväll, kära vänner! Och Ludvig, om du läser det här, you owe me big time! Haha.
            

Har hunnit med att plöjt igenom Pippi Långstrump och Lotta på Bråkmakargatan idag med. Jag var fan precis som Lotta när jag var liten, om ni ville veta. Bra så, hey.

Too much love will kill you everytime.

Började dagen med att gå på min allra sista gymnasielektion, någonsin. Med tanke på att jag troligen kommer vara så jävla bakis imorron att jag inte kommer vara i skick för att gå på sista juridiklektionen. Gick efter filosofin ner till Odenplan där det var handikappsfriidrott, och jag skulle jobba med särskolan. Nu är jag hemma och ska börja med min sista inlämning någonsin med och skicka in idag, innan det är party ikväll. Och ja, jag ska bli patetiskt full, av olika anledningar, och ska ha så jävla roligt! Slår tillbaka med dagen-efter-ångest imorron, men det är jag ju van vid nu, och det får jag väl ta.

Too much love will kill you
if you can't make up your mind.

Torn between the lover and the love you leave behind.
You're headed for disaster
'cause you never read the signs.
Too much love will kill you everytime.


Studenten- 11 days to go!

Dagens plus:
- Jag har snackat med min efterlängtade Elin som äntligen är hemma i Sverige igen!
- Hade vattenkrig i skolan då vattenballongerna och påsarna med vatten träffade våra små offer, haha.
- Mitt (förhoppningsvis) sista prov i skolan, någonsin, är avklarat! Hur det än gick så är det avklarat, och det är en sån fruktansvärd lättnad.
- Gjorde en hemlig deal med Ludvig förut om vår partyonsdag, yääy.
- Mammas chef ringde förut och ville att jag skulle jobba på särskolan imorron, vilket jag aldrig tackar nej till (om det inte är oerhörda planer jag missar, vill säga). Och imorron var det visst boule, minigolf och donken som stod på schemat med dom små liven :)

Dagens minus:
- Jag är pankare än någonsin. Ringde min huvudsponsor, aka pappa, förut och bad om påfyllning, för nu krisar det verkligen. Sjukt mycket utgifter nu. Vilket egentligen är konstigt, med tanke på att jag inte lagt ett öre på studenten ur egen ficka..
- Min pankhet leder till att jag får prioritera mina partykvällar i veckan, vilket jag aldrig gillar att få prioritera bort. Men fest både tisdag, onsdag och torsdag funkar inte. Dels för inträdet och dels för supandet. Det är väl det jag lägger ner mest pengar på. Plus bakistabletter då, givetvis, haha.

Hade ett litet breakdown förut, men kvällen har bara blivit bättre och bättre. Och jag menar, när man tittar på för- och nackdelar i mitt liv så väger ju fördelarna över, helt klart. Vafan, jag tar studenten om 11 dagar, det borde ju säga allt!

Never stop fighting.

To be nobody but yourself in a world which is doing it's best,
night and day,
to make you everybody else,
means to fight the hardest battle,
which any human being can fight,
and never stop fighting.


Ditt hjärta måste gå sönder och att blunda och ducka hjälper inte nu.

Ditt hjärta måste gå sönder och sömnlösa nätter och tårar väntar
Ditt hjärta måste gå sönder och att blunda och ducka hjälper inte nu
Men efter regn kommer alltid sol och smärtan gör att du känner att du lever
För alla hjärtan måste gå sönder ibland.

Snart är det Lundsbrunn-Skara i fotboll som gäller med Annie, Wb, Emma och Simone. Innan dess är det mer plugg till naturprovet imorron. Om jag hört rätt från min källa så blir det, tack vare Sp06a, en blöt skoldag imorron, tss..

Läste följande i en tidning för några veckor sen, vilket gjorde att jag kände mig mindre onormal;

Känns rätt skönt att inte vara ensam om att sova sämre med någon bredvid, haha.

Lose your dreams and you will lose your mind.

När jag och Lisa låg i soffan igår och pratade kom vi på att det bara är två veckor kvar, på dagen, tills studenten. Och om två veckor idag är allt slut. Jag fattar fan inte än. Jag fattar inte att det är vår tur att ta studenten, det är helt sjukt! För första gången fick jag en klump i magen, både av nostalgi och stress. Men samtidigt känns det så oerhört befriande- äntligen har jag möjligheten att göra vafan jag vill med mitt liv och inte vara bunden till skolan.
Igår var det också endast en vecka kvar tills jag får träffa och krama sönder Malin igen, för första gången på nästan 10 månader. Det ska bli så jävla skönt att ha henne hemma igen- äntligen!

För övrigt, här är bilden jag och mina bröder tog hos fotografen i april:

Lill-pucko, Mellan-pucko, Stor-pucko,
alternativt Calleponken, Hönapöna och Dollan.

Take off twice from where you are.

Watch the mountains
And take off down the river
Take off twice from where you are
Cause someday soon we'll take off down the river
And I'll see nothing of you at all.



Everybody wants a thrill.

Helvete vilken bakisdag. Topptre, helt klart, fyfan. Det är dagar som den här som jag lovar mig själv att aldrig dricka mer. Så dagen har mest spenderats mellan sängen, soffan och att spy på toan. Haha, varsågoda för den informationen, men då fattar ni att det varit en såndär rolig dag. Men till något roligare- igår var fan ball! Hade inga som helst förväntningar på kvällen, men det blev väldigt lyckat faktiskt. Började hos mig med Simone och Åsasara, och sen gick vi förbi Carro en sväng innan vi gick till Olins vid halv tolv. Oväntat mycket folk, i alla åldrar. Superb!
Ett litet sidospår som gynnar mig är att jag har även hört att det är större risk för folk som är nykterister att gå in i väggen p.g.a. till exempel stress än vad det är för folk som dricker då och då. Nu kanske jag dricker lite oftare än då och då, men ändå, haha. Det beror på, enligt en ny undersökning, att folk som dricker kan koppla av och återhämta sig från stressen. Jag tror på det faktiskt. Om man har det på en lagom nivå, givetvis. Sen tror man ju på det man vill tro på, haha.
     

Har mått bättre nu på kvällen, har till och med kunnat käka två mackor. Har suttit på vår nya altan med mamma, Pernilla och Ludvig, samt varit nere på Munken för att hyra en film- Låt den rätte komma in.
Imorron på dagen ska jag till Fontänen och prata om mina brukare från 9-12. Ska ha två brukare i år, det blir nog roligt. Efter det ska jag sola, och på kvällen åker jag till Falköping för myskväll med Lisurt och Empem. Sjukt bra!

Working hard to get my fill
Everybody wants a thrill
Payin' anything to roll the dice
Just one more time
Some will win, some will lose
Some were born to sing the blues.

And if you want me to be real deep.

1. Har börjat fått en fruktansvärd huvudvärk. Såndär innan-det-blir-åska huvudvärk. Om det blir åska ikväll så vet ni vart ni hörde det först, haha.
2. Amigolisa och jag har haft några riktiga mystimmar här i Skara. Man kan inget annat än att älska den människan. Och om vi är riktigt friska tillsammans? Troligen inte, men det är just det som är så jävla bra.
3. Mop-produktionen var förjävla bra, över mina förväntningar faktiskt. Sen finns det kanske mer än en anledning, right Lisa? Tss..
4. Ikväll är fortfarande ett frågetecken. Vet inte många som ska ut varken i Skara eller Fkp. För ärligt talat så är typ 80% av min vänskara bortresta denna veckan, haha. Men det blir inte bättre av att klaga, så det gör jag inte. För tillfället har jag inte lust att dra ut alls, bara dra en pizza och film, men det känns inte riktigt helt okej.. Så vi får väl se i vilken stad jag hamnar ikväll.
5. En låt som går på repeat just nu- Hoffmaestro & Chraa, So do you:

And if you want me to be real deep
I hook you up with some poetry.
Rosers are red and violets are blue
they both look pretty good baby girl
but then so do you.

Vi måste akta oss för alla bättre förr, och för leda och tristess.

Har haft en återkommande dröm de senaste månaderna. Den handlar om att jag ska in till min lägenhet, någon jagar mig, och min dörr går inte att stänga. Eller ja, den stängs, men blir inte låst, utan det går att öppna den hur lätt som helst. Hur mycket jag än drar i dörren, trycker på dörren, kontrollerar att det ska vara låst, så kommer den personen som jagar mig in. Och när det inte är någon som jagar mig kan jag ändå inte sova i drömmen, för att jag vet att någon snart kommer komma in eftersom dörren bara är att öppna, trots att den ska vara låst. Och det är i mitt verkliga liv en sak jag lägger ner för mycket energi på att tänka på- att det skulle vara väldigt lätt att bryta sig in genom min dörr (är det här nåt jag ska skriva på bloggen, förresten? Haha, äschdå). Eller jag inbillar mig det i alla fall. Känns som att min ytterdörr smular sönder när som helst fan. Som förra året, när mina punkgrannar hade fest tills klockan sju på morgonen, skrek och dunkade in i min dörr, det är nog fan få gånger jag haft sån hjärtattack. Jag var säker på att de skulle försöka komma in till mig- och lyckas. Haha, en sak som är säker, min nästa lägenhet ska ha minst två grymma lås!

Okej, nog om den otroligt intressanta berättelsen om min paranoida sida och skräck för att min dörr ska vittra sönder..
Imorron är en jävligt peppdag! Ingen skola, vilket gör att Lisa kommer till Skara (well, om hon nu hittar hit, vilket vore ett under med hennes lokalsinne. Haha, pusspårej) vid halv tolv då vi ska starta dagen med frukost på Nockes. Eventuellt kanske vi hinner gå runt och kolla lite i Skara, bland annat så jag kan ge Lisa lite allmänbildning och nostalgi, t.ex. vid vilket träd polisen tvingade henne att hälla ut sin öl innan Olins i ettan.. Eller var det jag? Tss..
Sen ska vi upp till Katedralskolan för att kolla på mop:s slutproduktion. Har en känsla av att den kan bli jävligt ball.
På kvällen är det studentfest, antingen i Fkp eller Skara. Känns som Skara, då jag knappt vet någon som ska ut i Fkp. Kanske med tanke på att de är utomlands, but still..

Nej, nu började visst Navy CIS. Te till det- jatack!

Äsch..

Har en deppdag, saknar redan Elin som åkte till Grekland inatt. Och Kajsa som åkte till Alanya i onsdags. Plus att alla andra av mina Falköpingsbrudar också är i Alanya. Det är bara jag, Lisa, Empem och Sandra kvar i stan, pretty much. Sen är Lisa sjuk med, så skoldagen imorron kommer i stort sett bara innehålla mig och Sandra, chillus. På kvällen ska vi nog till Klädbytardagen på Stadtsteatern. Känner att jag behöver rensa ut min garderob innan jag flyttar hem, om mindre än en månad.. Vet inte riktigt hur jag ska lösa förvaringsutrymmet riktigt, med tanke på att jag har två garderober i Falköping och två i Skara. När de två i Fkp försvinner får jag försöka knöka in alla kläder i två garderober istället för fyra.. Det enda som är positivt med det är att jag slipper ha hälften av kläderna i lägenheten och andra hälften i huset. Så imorron efter skolan ska jag gå igenom alla mina kläder jag har i lägenheten och försöka rensa ur, och vara realistisk angående vilka kläder det är jag egentligen använder.

Det är låtar som den här som ska spelas när man är ute och festar,
eftersom DJ:n envisas med att spela sånhär sorts musik kan dom väl åtminstone välja en bra..

well, it kind of hurts when the kind of words you write kind of turn themselves into knives.

Jag har faktiskt inte trott att jag skulle behöva mitt Matte B betyg i framtiden. Naiv som jag är så trodde jag faktiskt att jag inte skulle behöva det till kurser jag vill läsa. För handen på hjärtat, kan någon ärligt talat säga att Matte B är en kurs som man behöver kunna? Som om det ens är något man kommer ihåg något år senare? Bullshit, enligt mig. Och jag blir bara så jävla sur, för när behöver man kunna matteskiten när man vill läsa kriminologi? Får väl antingen köra på ett kickass bra högskoleprov att söka in på, eller läsa upp på Komvux, vilket känns jävligt olockande.. Polishögskolan och beteendevetare kräver inte Matte B, och de alternativen är ju fortfarande rätt aktuella så..

Shoppingturen i Götet idag resulterade i en klänning, ett linne, en lång t-shirt, ett par halvlånga byxor (eller om man ska kalla det shorts) och ett par solglasögon. Plus att mamma kom hem från Stockholm med ett par skor och mascara till mig. Så nu är allt klart inför balen i Skara, utom själva biljetten, haha.

Well, it kind of hurts when the kind of words you write kind of turn themselves into knives.

Lycka är något vi ska skåla för!

Har haft en riktigt bra fredag än så länge, mot alla odds. Med tanke på att jag var så jävla sur igår för att mitt svenskatal blivit framflyttat tills idag, vilket gjorde att jag var tvungen att tacka nej till jobb när särskolan ringde och behövde personal tills idag. Men nu är talet gjort, och jag har även hunnit med att snacka betyg i Engelska C kursen, där jag har i särklass världens bästa lärare. Åh, hur ledsen man än är får hon en att må bra och ser saker positivt! Hon gjorde min dag, helt klart.

För tillfället ligger jag i min lägenhet, slökollar på Saltkråkan och ska snart ta bilen och brumma hem till Skara. I helgen kommer jag ha bil eftersom mamma är i Stockholm, och det är så jävla skönt. Skulle varit ultimatahelgen om jag var ensam hemma med, men eftersom jag har en lillebror som inte vågar vara ensam om nätterna kommer mormor och morfar bo hos oss. Inget mot mina underbara morföräldrar, bara det att jag älskar att vara själv hemma.

Meeen, man kan se det såhär med- jag kommer bara vara hemma några timmar i helgen i alla fall. Ikväll är det Kullen, förfest och käk hos Jules innan. Imorron är det Elins födelsedag som vi ska fira på eftermiddagen och kvällen, och på söndag är det Götet som gäller. Eventuellt sover jag i min lägenhet lördag-söndag med, så jag skulle väl inte tjänat så mycket på att vara ensam hemma i alla fall, haha.

Bilder sen Kullen 2007:
   

"Tattoos are like the pages of a book that tell a story, the story of our spirit."

Har två stora tatueringsplaner på g, men det jag tvekar på är väl om jag vill ha fyra tatueringar. Det kanske inte låtar som många, men det känns som det eftersom alla fyra är/skulle vara relativt stora/synliga. I alla fall, tänker inte berätta vad tatueringarna föreställer, men kan säga att jag har tankar på att göra en stor som börjar vid sidan av magen och ryggen, under bröstet, som går nerför ryggen och slutar vid sidan av rumpan/sidan av höftbenet. Den andra är på undersidan av underarmen. Jag älskar mina två som jag har nu, så varför inte fortsätta att göra två till jag tror jag skulle gilla?! Man lever bara en gång, och jag lever på impuls ;) Jag har inte pengar att göra något innan sommaren i alla fall, så får se vad jag känner för i september..
"Tattoos are like the pages of a book that tell a story, the story of our spirit."

Filosofiprovet imorron kommer gå åt helvete, troligen. Får hoppas att det räcker att babbla på en massa om ingenting, det är något jag kan göra. För något om några filosofer kan jag inte..
Vi kör på helgens planer istället:
Fredag: årets Kullensfestival går av stapeln. Och vi ska fan bli knack, haha. Förfest med mat, dryck och mys hos Julia innan vi drar till Kullen vid nio-tiden kanske.
Lördag: köpa studentpresenter (vettefan vart jag ska börja bara) och göra ärenden på stan. På kvällen ska vi fira Elin som fyller 19. Eftersom det var 30+ på Plantis blir det kanske Laserdome eller liknande istället :)
Söndag: åka till Götet och shoppa. Är ovanligt pank, men sjukt sugen på att shoppa, så det får lösa sig. Har fritidskort i veckan, så kan ta mig hur jag vill, så även om jag inte hittar något så gör det ju inget.


Vänskap är den starkaste kärleken.

Puss på världens bästa Julia! Massa kärlek!


Set the fire to the third bar.

And miles from where you are
I lay down on the cold ground and I
I pray that something picks me up
And sets me down in your warm heart.


Helgen.

Fredagen blev lyckad, hade förjävla trevligt på förfesten i min lägenhet med brudarna. Har nog aldrig filmat så mycket under en kväll, men det är nog knappast filmer som ska bli officiella, haha.
        

Lördagen och söndagen var mest chill med Emma, kollade två grymma filmer (Yesman och Australia) och kalas i Lerdala. Nu har jag gått och fått inflammation i ögat, vilket gör att jag får gå utan smink och ha glasögon istället för linser hela veckan, förhoppningsvis inte längre. Vore rent ut sagt åt helvete om det inte går över till studenten. Var på apoteket då de sa att jag bara fick vänta ut det, jävligt roligt..
Men jag ser det positivt- bara fyra dagar tills Kullenfestivalen!


Fel del av gården.

Min gårdag var väldigt bra och mysig, även om den blev lite stressad. Tränade på morgonen, åkte till tandläkaren och tog ut mina ståltrådar på överkäken, åkte och klippte luggen, gjorde ärenden på stan med mams, och till slut träffade jag Stina och Emelie för fika. Och det var längesen så många timmar bara försvann på att ha roligt. Det är så härligt med Stina och Emelie, för även om vi inte träffats allihopa på flera år så känns det som om det bara var några dagar sen vi sågs senast, och som att vi vet allt om varandra fortfarande. Emelie har jag träffat rätt ofta ändå, men Stina var flera år sen jag träffade, men ändå kan jag vara mig själv till hundra procent med henne. Och hon är en sån person som man bara skrattar av att se. Inte på nåt dåligt sätt, jag menar bara att hon till och med skulle få Geddan att skratta. Kort sagt- väldigt välbehövligt och underbar dag/kväll :)

Ikväll är det Ållefestare och skumparty som gäller. Vet inte riktigt vad som menas med skumparty, men bikinin kommer på i vilket fall. Förfest i min lägenhet som den gamla goda tiden med, haha. Fast ikväll kör vi nog inte på 40 pers i min etta, snarare 10 kanske?! Kommer kännas lite mer humant att städa imorron då..
Rock on!

Sån jävla go och pepp låt- lyssna!


(För övrigt, fick reda på mitt betyg i CAE idag, och jag klarade det! Det var det viktiga, så tack för det!)

Varför famlar vi i mörkret?

"Vissa forskare påstår att när en kvinna har sex
producerar hennes kropp en substans
som gör henne känslomässig.
Den substansen är också orsaken till
de ändlösa frågorna som ofrivilligt dyker upp
efter bara ett tillfälligt möte.
Frågor som "gillar han mig?",
"ringer han igen?"
och den klassiska:
"vart leder det här?".
När det gäller män,
trots att vi försöker göra det lättsamt-
varför famlar vi i mörkret?"

Tre stora plus för dagen:
- Jag har fått en tandläkartid på torsdag, så jag eventuellt kan få ta ut mina ståltrådar innan studenten, Vilket i sin tur betyder att jag behövde ringa tre jävla samtal för det, och jag hatar (!) att prata med okänt folk och behöva presentera mig. Det går alltid fel! Men fortfarande- stort plus att jag lär mig och att trådarna snart försvinner (förhoppningsvis).
- På torsdag ska jag också fika med mina "gamla" brudar sen Gällkvist, Stina och Emelie. Äntligen!
- Såg att Mikael Persbrandt kommer till Söndagsparty på söndag. Två av mina absoluta favoritmän på en och samma gång- Persbrandt och Wikingson, yääy!


Nu ska jag passa mig för dom som aldrig gjort som dom har tänkt.

En tanke om vad jag vill läsa på högskolan- fritidsledarutbildning med inriktning funktionsnedsättning. För det känns verkligen som det är handikappade barn jag vill jobba med. Om jag känner så om något år vet jag inte, men just nu är det ett bra alternativ. Just den inriktningen med funktionsnedsättning är ju det som gör det, jag vill inte bara gå en fritidsledarutbildning. Men kruxet är väl då att jag vet bara Vara folkhögskola som erbjuder en sån utbildning, och hur lockande känns Vara att plugga i i två år? Inte alls, om jag ska vara ärlig. Får kolla vidare det. Att bli specialpedagog, som mamma, tar en jävla tid, men annars är väl det något med.

På tal om annat så är det exakt 1 månad kvar idag tills vår student. Det känns helt sjukt, det var så nyss vi började ettan och det kändes som att det var ett helt annat liv, en evighet, innan det var vi som skulle ta studenten. Och nu, nu är det bara en ynka månad kvar. Men ändå så har jag inte så mycket blandade känslor. Givetvis för att inte träffa vännerna i Fkp varje dag längre, men när det kommer till skolan så är jag så totalt klar med den. Om jag skulle valt om gymnasieprogram skulle jag aldrig valt samhäll. Inte en chans. Juridikinrikningen ångrar jag inte alls, men samhäll är inget för mig. Vafan liksom, jag hatar att plugga och gör det nästintill aldrig, då känns det inte riktigt som rätt linje va?

Hon sa: "Nu har jag rensat ur, nu spelar ingenting nån roll
Nu kan det blåsa vart det vill, för nu är allt tillbaks på noll
Och här kan allting börja om, nu kan jag se vad jag förträngt
Nu ska jag passa mig för dom som aldrig gjort som dom har tänkt
För jag vill aldrig bli en sån, så har jag lärt mig det igen
Det kanske passar nån, men inte mig och inte än."


Gone baby gone.

Vad som hänt det senaste är väl mest fest, fest och lite chill i museeparken på det.
Valborg spenderades först ute i musee innan vid drog på förfest hos Carro, för att sedan dra till Stadt. Sen har jag inte så mycket mer att säga om det. Inte som jag har lust att skriva på bloggen i alla fall, haha.
Fredagen spenderades med fika i musee med Jules och sen filmmys på kvällen.
Lördagen, igår, var jag mest ute och solade. Vid sju drog jag och Kajsa till Empoli och käkade innan vi drog vidare till Mikael på förfest. Från Mikael drog vi sen till Olins, där det inte var överdrivet mycket drag direkt. Tummen upp för att träffa gamla vänner/pojkvän sen låg- och mellanstadiet i alla fall, haha.
Har inget behov av att skriva av mig direkt, så vi kör lite bilder på det..

         

Ikväll spenderar jag några timmar med mina underbara brudar på min altan. Grillchill it is!

RSS 2.0