Dag 12 - Något jag längtar efter.

Jag längtar efter att få komma till Sydafrika och pussa på mina barn igen, få se dom skratta och trösta dom när dom gråter. Ta med dom på utflykter till stranden, bygga sandslott, bränna fötterna i sanden för att det är så varmt och bada i vatten som är alldeles för kallt. Jag längtar efter att få bo i volontärhuset igen, gå till Pick 'n Pay och handla, gå runt i Observatory igen, ta en taxi i tio minuter för att komma in till Kapstaden och supa på The Dubliner.

Jag längtar efter att möta upp Bergh i Bangkok den 8 mars, ta var dag som den kommer, festa utan att tänka på morgondagen, shoppa precis vad man känner för utan att tänka på vad jag egentligen behöver ha, kunna ligga på stranden en hel vecka utan att känna sig stressad för något alls. Träffa nya människor, pröva på nya maträtter, bo på ett lyxhotell, hoppa fallskärm, ta dykarcertifikat...

Jag längtar tills världens bästa vän kommer hem i veckan, som jag bara har träffat i en vecka sammanlagt sen i juni. Jag grät av lycka igår när jag fick veta det. Jag längtar tills jag får krama om henne, höra hennes sjuka historier och berätta mina. Att bli alldeles för fulla och lite för sentimentala. Och säkert gråta ett par gånger, men skratta dubbelt så många gånger.

Jag längtar också tills i sommar, då förhoppningsvis jag och Julia skaffar en lägenhet här i Skara ett par månader framåt. Jag ser fram emot galna festkvällar, ser fram emot att handla sin egen mat och att flytta hemifrån. Att ta ett kvällsdopp i Eggbysjön och dagsturer till Göteborg. Jag längtar till Way Out West och till och med att jobba med mina gamla brukare igen. Älskar att jag har oregelbundna jobbtider.

Ja, kort sagt så finns det så mycket fint jag längtar till. Ett ord: lycka!

Dag 11 - Varför började du blogga?

Den främsta anledningen till att jag började blogga, och att jag fortfarande håller på, är för att jag vill minnas vad jag har gjort de senaste åren. Jag älskar att gå tillbaka två år i tiden och se vad jag gjorde då, bloggen är som en öppen dagbok för mig och för dom som vill läsa. När det är något som är för privat skriver jag fortfarande det i min anteckningsbok som jag gjort de senaste åren med. Det är en jävligt bra sak att ha när man har supit bort sitt minne det senaste, att ha något som påminner en om det.

I and love and you.

fullkomligt kaos
Där har ni Spotifylistan jag kommer köra på repeat de kommande veckorna.
Ikväll blir det avskedsfest för Julia och Karin som åker utomlands på tisdag i tre månader framåt. Ser verkligen fram emot kvällen, fast det är med lite bitterljuva känslor. Fast vafan, nästa gång vi ses är ju i Singapore i april, så jag ska väl inte klaga. Efter middagen hos Karin fortsätter krökandet på Krikelin/Mangos. Ses i dimman, vänner.
One foot in and one foot back
But it don't pay to live like that
So I cut the ties and I jump the tracks
For never to return.

Dag 10 - Ett annat foto av mig och mina vänner.



En av otaliga fester i Oslo, och just här är en av otaliga fyllelekar vi körde. Det kanske inte alltid var min grej att bo sju personer i en lägenhet, men fan, vi hade fina tider med. Lärde känna mycket fina människor, och de som är på bilden är de jag håller närmast hjärtat. Mina Oslopinglor Lisa, Lossi och Tessan (+ Linn som var på besök)- ni är underbara!

Dag 09 - Låtar jag lyssnar på när jag är glad/ledsen.

Skulle kunna välja hur många låtar som helst här, men om jag ska välja ut två stycken så blir det just nu följande:
Tonight I have to leave it med Shout Out Louds när jag är pepp och glad.
Re:stacks med Bon Iver när jag är ledsen.

Ikväll: Lidköping och utgång med tjejerna.


Studera.

Har kollat upp utbildningar och kurser jag skulle kunna tänka mig att läsa i höst:

MIU-92901 Kriminologiprogram, Mittuniversitet
LNU-52560 Sexologi
HS-25628 Socialpsykologikurs, Skövde
HH-12012 Socialpsykologiprogram, Halmstad
LNU-52554 Psykologikurs distans

Även fast jag är ganska säker på att jag inte vill läsa något program till hösten, så skadar det ju inte att söka och se om man kommer in.

Dag 08 - Något jag är stolt över.

Det är så osvenskt att säga att man är stolt över sig själv, dumt nog. Man borde skippa lagom-snacket och klappa sig själv på axeln när man gjort nåt bra. Jag själv har väldigt svårt att göra det- se det som jag gjort bra och sluta leta efter fel och saker som jag skulle ha kunnat gjort bättre. Det är alltid lättare att hitta fel, right?!
Två saker som jag kommer på relativt snabbt är att jag 1. är stolt över mig själv att jag var 16 år och började en helt ny skola, utan att känna en jävel, i en annan stad. Jag var så sjukligt trött på Skara och behövde komma härifrån, och jag är stolt över mig själv att jag inte bara pratade om det, utan verkligen tog tag i mig själv och flyttade till Falköping. Det är ett av de bästa valen jag gjort, så jag är stolt över mig själv att jag vågade stå på helt egna ben. 2. åkte 1033 mil bort, till Kapstaden, och var volontär i nästan elva veckor. Utan min familj, utan att känna någon (tills jag kom dit och lärde känna mina fina tjejer, vill säga). Att jag gjorde något jag drömt om så länge jag kan minnas, att jag bidrog och faktiskt gjorde skillnad. Att jag klarade det så bra och mådde så jävla bra. Det är jag också stolt över. Och det här är två stora steg i mitt liv, då jag faktiskt kan klappa mig på axeln och säga "fan Matilda, det här gjorde du riktigt bra".

Dag 07 - Mina mål för denna månaden.

Inte så långt kvar av januari (tack för det), men jag räknar de kommande tre veckorna tills jag åker istället. Mina mål är att göra exakt det jag känner för, inte tänka efter och skita i konsekvenserna. Faktiskt så är det exakt så jag tänker. Vill jag gå ut och supa hela natten, varenda kväll, så ska jag göra det. Vill jag äta frukost på Nockes varje morgon så gör jag det. Vill jag vara med någon som kanske inte är bra för mig i längden så ska jag vara det. Det är knappt tre veckor tills jag åker, och jag ska få ut det mesta av dom veckorna. Jag ska inte banga något och vara pepp på allt! Men i för sig, det är jag ju alltid. Skillnaden är att jag ska strunta i konsekvenserna och leva i nuet, och göra det som får mig att skratta och må bra.

Dag 06- Ett minne från min barndom.

Jag och Kajsa satt ett x antal dagar och kvällar utanför mitt hus och sålde allt från äpplen till hemmagjord soppa, direkt från naturen. Jag minns speciellt den gången då det kom förbi en tant och köpte soppa av oss, smakade och sa "men den här var ju jättegod, jag köper lite så jag kan ha den i köket och smaka lite på när jag blir sugen". För att klargöra så bestod soppan av smutsigt regnvatten, barr och annat vi kunde hitta i trädgården.
Sen kan man ju bara se på bilden och se vem som var den dominanta- jag må vara den yngsta av oss, men det märktes fan inte, haha.

Dag 05- Ett foto på en plats jag tycker om.

Jag kan inte välja en, så jag tar fem stycken av mina favoritställen:
Bild ett: "vårt" semesterhus i Kroatien.
Bild två: i Sydafrika med världens finaste barn.
Bild tre: i Kungshamn.
Bild fyra: museéparken i Skara.
Bild fem: på festival, fylla och fint folk.

And your body- I could hold for an hour.

Har haft en sjukt bra helg. I fredags kom Frida och Elin till mig i Skara, drack vin och öl hemma hos mig tills vi gick till Krikelin. Det var som att gå tillbaka till gymnasietiden, och det var väldigt fint. Sjukt roligt, om inte annat. I lördags kom Mihlzén och Lossi hem till mig och jag körde en liten repris på fredagen, plus att vi gick över till Mangos den kvällen med. Och avslutade kvällen (natten) hemma hos Erik med en efterfest som var mer än bra.
Ja, mitt liv kretsar mycket runt fest och Krikelin just nu, men det är inget jag klagar över direkt.
Och för ovanligheternas skull så ligger alla bilder hos dom som tog dom, alla utom mig helt enkelt.

Hittade en låt jag lyssnade på för ett par år sen, med lite ny innebörd nu, men fortfarande lika fin:
http://www.youtube.com/watch?v=j9mq3fmZF4s

I look at your lips
I know how soft they can be
Did they know what they wanted
The times they kissed me?

And your hands
I held in mine
Now they're reposing on the pillow
Will they ever miss me sometime?

Dag 04 - En dålig ovana jag har.

Jag har ganska många dåliga ovanor, och den allra värsta är inget jag vill skryta om direkt.
Men en ovana är att jag överanalyserar. Allt. Varenda liten sekund, varenda obetydligt ord. Jag vänder orden ut och in så att de inte betyder något alls längre. Den ovanan plus att jag aldrig kan svälja min stolthet, även när jag vet att det är jag som har fel och jag skulle må bättre av att skita i den där jävla stoltheten, så kan jag inte det. Det är två av mina värsta ovanor.

Dag 03- Ett foto av mig och mina vänner.

Det kanske inte är den vackraste bilden genom tiderna, men det är med mina favorittjejer, så i mina ögon kan den inte bli finare. Vi fyra klarar allt tillsammans.
Så många broar jag bränt,
ingen tog mig riktigt över, nej
men jag går inte isär
när jag går med er

Bara så länge det finns stjärnor över oss
och bara så länge våra hjärtan
klarar av att slå.

Dag 02- Sanningen bakom mitt bloggnamn.

Sanning och sanning.. Well, för er som inte förstår så betyder det enbart att jag har för lite fantasi för att komma på något roligare. Punkt.

Dagen i övrigt:
ska åka till Karin nu för brunch med tjejerna, innan jag ska på möte klockan ett. Sen ska jag och Bergh beställa flygbiljett och lite sånt inför resan, och ikväll kommer några av mina Falköpingsbrudar hit för att dricka öl. Bra fredag!


Dag 01 - Ett nytaget foto på mig.

Jag har inte rört min kamera sen jag kom hem från Oslo tror jag. Tar aldrig kort numera, varken på några andra eller på mig själv. Men vi kan köra på det senaste kortet jag blev taggad på på facebook:


19.1

Jag har ingen inspiration till att skriva, därför tänkte jag göra en lista, lite av min grej:

Dag 01 - Ett nytaget foto på mig.
Dag 02- Sanningen bakom mitt bloggnamn.
Dag 03- Ett foto av mig och mina vänner.
Dag 04 - En dålig ovana jag har.
Dag 05- Ett foto på en plats jag tycker om.
Dag 06- Ett minne från min barndom.
Dag 07 - Mina mål för denna månaden.
Dag 08 - Något jag är stolt över.
Dag 09 - Låtar jag lyssnar på när jag är glad/ledsen.
Dag 10 - Ett annat foto av mig och mina vänner.
Dag 11 - Varför började du blogga?
Dag 12 - Något jag längtar efter.
Dag 13 - Ett foto på mig och min familj.
Dag 14 - Mina tio favoritlåtar just nu.
Dag 15 - Skriv ett brev till någon du tycker om.
Dag 16- Någon jag skulle vilja byta liv med för en dag.
Dag 17 - Planer/drömmar /mål jag har.
Dag 18- Femton random fakta om mig själv.
Dag 19- Lista tre "hunkar".
Dag 20 - Mina smeknamn.
Dag 21 - Foton på mitt rum.
Dag 22 - En film.
Dag 23-  Ett foto som väcker många känslor.
Dag 24- Något som får mig att skratta.
Dag 25- Några utav mina favoritbloggar.

Backpackerresa 2011.

Det finns två olika anledningar till varför jag inte bloggar. Antingen är det för att jag har för mycket att göra eller så är det för att jag inte mår bra och inte känner att bloggen är en plats där jag vill dela med mig av det som gör mig ledsen.

Att jag inte har bloggat nu de senaste veckorna är väl en blandning av båda de anledningarna, vid olika tillfällen.
I alla fall- backpackerresan 2011 är bokad och klar! 14 februari till 11 maj kommer jag vara ute på resande fot. Med början i Sydafrika där jag återigen ska bo i volontärhuset och träffa mina saknade barn i tre veckor. Sen åker jag till Bangkok den 7 mars och möter upp Bergh där vi åker runt i Asien. Jag längtar så jävla mycket!
Men på nåt sätt så uppskattar jag tiden här hemma tills jag åker, för första gången någonsin?!
Bra så, hey.

RSS 2.0