Smögen över Valborg.

Smart som jag är listade jag ut vart vi ska i helgen:

 

Så denna helgen hittar ni mig i Smögen, på spa.

106-årsfest i bilder.











If only the ballerina had one too.

Två önskemål till min nästa lägenhet (åhvadjaglängtar) :
- walk-in-closet. Jag har mina kläder i fyra olika rum nu, och det är inte det ultimata kan jag lova. Drömmen är Carries blivande garderob i Sex and the city filmen (jag kan ta hennes blivande man också, för den delen).
- en balkong.

Sök på den här låten- Sugarcane- på Spotify istället, mycket bättre kvalite. Ni kan förresten söka på artisten också- Missy Higgins, grym!


Skip the bullshit.

Näfan, nu får jag ge mig. Sluta klaga, vara så allmänt opepp och ledsen över att livet inte ger mig precis allting jag pekar på. Och jag ska absolut sluta lägga all min lycka i en annan persons händer. Vafan, jag har många personer jag älskar omkring mig, och det är besvarat, bara det borde man nöja sig med. Bli lycklig av. Fungerar det så i min värld och hjärna? Inte direkt. Men nu ska jag fan försöka tränga bort de där jobbiga känslorna och tankarna, för jag har det egentligen så jävla bra. Jag trodde att jag skulle kunna behålla de känslorna jag hade i Sydafrika, att kunna behålla tankarna på vad som betyder nåt och inte. Men så kommer man hem och tillbaka till gamla vanor innan man hinner blinka.
Okej, jag har kanske inte allt jag vill ha just nu, men för fan, jag är tjugo år, det är inte meningen att jag ska ha allt. Det är det som ska göra att jag ska kämpa lite till och göra alla de drömmar jag nu vill uppleva.

Så nu fan släpper vi det negativa och ser på allt det jag faktiskt har!


Can we work it out?

Skulle egentligen behöva sova då jag inte sov mycket inatt och gick upp vid halv sju för jobb idag, men snart kommer vännerna (gästerna känns lite för formellt att säga) och vi ska ha grillkväll. Och jag skiter fan i om det är kallt och regnar ute. Eller nej, det är tråkigt som fan, men vi struntar inte i grillningen för det inte.
Var i Skövde igår och shoppade slut på mina presentkort, och kanske lite mer.. Vem sa att pengar inte är lycka? Haha. Har också hunnit fått fel linser så jag kommer få gå med glasögon de kommande dagarna, förjävla roligt det där.. Förhoppningsvis kommer dom innan vi åker bort i helgen. Och fråga inte var vi ska, för det vet jag inte själv. Ledtråden är:
58,4436412
11,5750404
hjälp mig med det, tack.

Nä, dags att byta om.

jag vill alltid närmre.

Dom band som binder mig här ska jag långsamt lösa upp då jag vet att jag gjorde allt jag kan ger jag mig rätten att ge upp det blir aldrig bättre jag vill alltid närmre längtans trådar snärjer oss som vill mer bunden till händer fötterna bundna tyngda faller vi ner och jag vill aldrig va nåt tungt för dig som hindrar dig från att resa dig upp dom band som binder mig här ska jag långsamt lösa upp.

Jag är tom utan er.

Kom hem snart, inget är detsamma utan er:





Misery loves company.

Klarade dagen över förväntan. Damn, I'm good. Och lite empati från andra människor och vänner gör ju inte saken sämre, haha. Har annars haft en bra dag, varit på ovanligt bra humör. Vet inte hur det kommer sig, men jag tackar och tar emot. Imorron ska jag ställa klockan lite för tidigt för en ledig dag, för att möta upp några på Rosers för att se Mop-produktionen. Efter det ska jag hämta mina nya linser (kan vara bra med tanke på att jag inte ser så bra med den styrkan jag har på linserna nu) och åka till Skövde.
På onsdag är det jobb, och ja, det var väl det som jag hade på hjärtat nu.

-

det spelar ingen roll om man förtjänar bättre, när det är det enda man vill ha.

Resa.

Jag måste härifrån. Jag kan omöjligt ta det där ett-års vikariatet på Boomerangen, jag får ångest av att tänka på att leva i den här stan så länge. I höst vill jag härifrån, jag vill resa. Jag måste fan resa. Jag raggar fan nån på internet att åka med om ingen kan åka med. Och så ska jag kanske se till att hinna gifta mig rikt innan dess med, så jag ens har möjlighet att dra utan att ta feta lånet.
Ja, det suger att ens planer och drömmar inte går hand i hand med ens ekonomi..

You just like me 'cause I'm good in bed.


Fuck you right back.


Helgen.

Har läst ut Allt för min syster nu, och även om själva boken var oväntat seg i början, så var den så fruktansvärt hemsk och fin i slutet. Sådär så gråter tills man knappt kan andas. Ska försöka se filmen och se om den har samma effekt.
Idag har jag varit runt och gjort ärenden och städat. Vid halv sju åker jag, Bergh och Lossi till Ardala och kollar fotboll, sen åker jag direkt till Ludvigs avskedsfest.
Imorron är det dags för 106-årsfest här hemma, med 50 gäster, massa sprit och mat.
Så, det är min helg, i stora drag.


The special two.

15 spritflaskor, tre boxar med vin, två backar med öl, ett x antal cider och champagne- sa någon att vi skulle ha fest i helgen eller?
Innan dess ska jag och Bergh dricka öl och kolla på hockey, vi är rätt så coola vi. Och om HV inte vinner ikväll blir jag fan tokig. Jag ska också hinna med att städa huset och kolla på snygga killar med Lossan. Andra kallar det fotboll.

I veckan har jag också hunnit jobba ett par gånger, kollat på estetproduktionen med Simone, fikat med Annie, fixat mitt nageltrång och planerat pappas 50-årsfest och dag. I stora drag. Och jag har också blivit tillfrågad om jag vill åka till Mallorca vecka 33. Tjäna pengar och jobba 20 timmar om dygnet.. Men ja, det lutar åt att jag säger ja, det kan nog bli roligt. Om än väldigt påfrestande. Och som sagt- pengar! Kanske till och med lite förbättring av brännan efter Kroatien. Jag ska svara nästa vecka, och om (när) jag säger ja, så ska jag fan unna mig en tatuering i höst. Jag vet att det låter som den självklaraste saken i världen att tacka ja till en gratis resa och tjäna pengar på det, men ni kan nog inte heller ana hur påfrestande det är.

På tal om jobb- Tua, som har hand om Boomerangen och Grottan, sa att de skulle lägga ut ett vikariat på ett år där i september, och sa åt mig att söka dit. Eller ja, tipsade mig. Och det är ju drömjobbet- jobba med de barnen jag har på Valle- och Teglaskolan på deras fritid. Meeen, ett år kvar i Skara till?! Nej, helt ärligt, det funkar fan i mig inte. Då kommer jag inte kunna resa förrän hösten 2011, då är jag över 21 år. Men jag kan samtidigt inte resa utan pengar. Jävla framtidsplaner, jag vet varken ut eller in..

Dålig kvalite, but still, den vackraste låten jag hört på oerhört länge:

Vilken komplimang..

För några månader sen:
X: Matilda, du är fan lik hon i Rent Hus när du har på dig dom glasögonen.
Jag: ööh, tack?!
 
Ja, tack som fan för det, det värmer. Och säg inte att det stämmer att vi är lika, det är liksom inte så värst smickrande.. Det råkar bara vara så att vi hade liknande glasögon och frisyr?!

En annan sak- VAR FAN ÄR MIN IPODSLADD? OCH VARFÖR KAN JAG ALDRIG HÅLLA KOLL PÅ SAKER? När jag äntligen fixat all musik jag ville ladda över så hittar jag den inte någonstans. Jag blir så frustrerad att jag blir galen..

..okej, det kanske är något annat jag egentligen är irriterad över.

Just say you'll wait, you'll wait for me.

Slut på jobb för den här veckan- nu tar jag också helg. Och den börjar idag med att jag och Simone ska till Skövde och käka och kolla på bio. Imorron blir det fest ute hos Amanda och på söndag ska jag powerwalka och fika med Lossan och Malin. Det är såna här helger som får mig att må bättre.

Say you'll come and set me free,
just say you'll wait, you'll wait for me.

In your tears and in your blood
In your fire and in your flood
I hear you laugh, I heard you sing
I wouldn't change a single thing.






+ / -

+ det är helt underbart väder. Våren är verkligen underskattad!
+ var ute och tog en powerwalk i förmiddags och kom på, igen, hur jävla grym den här låten är:

+ tog årets första glass i solen med Bergh.
+ ska snart åka ut till Malin för lite kvällshäng.

- kommit på att jag nog inte är så mentalt stark som jag önskar och trodde.
- är inte alls pepp på att jobba natt imorron.


Love to run.

Har spenderat större delen av dagen med Johan, Amanda, farmor, pappa och Carl, eftersom Johan kom hem idag. Eller nej, eftersom Usama kom hem idag. Han har inte rakat sig på tre månader och såg ut som bin Ladins ökända tvillingbror, var nog därför han hade problem med att komma igenom tullen, haha. Och trots att det suger att inte kunna använda hans lägenhet mer så är det rätt skönt att han är hemma. Första gången på över ett och ett halvt år som hela familjen är i Sverige samtidigt och inte är ute i världen och jobbar/reser, lite sjukt. Men bra.

Sökte precis kurser och utbildningar tills i höst. Har inte tänkt plugga än, absolut inte, men jag vill veta vad jag kommer in på och ha en back-up plan. Det blev lite olika inriktningar, men grunden var densamma. Det blev kriminologi (en utbildning, tre olika kurser), två beteendevetenskapsutbildningar och två autism och specialpedagogik kurser. Sen är ju allt det där med utbildningar och kurser en hel jävla djungel. Plus att de utbildningarna jag vill läsa, som specialpedagogik, då behöver man först läsa till lärare och sen ha jobbat med det i tre år. Samma med att bli kriminalare, då ska man ju läsa till polis först, jobba som det ett tag och sen vidareutbilda sig. Screw that. Jag blir matchmaker som Mattias sa istället.

Förresten, fick en så jävla underbar scrapbook (plus en jättefin ring) av Emma innan hon åkte till Gran Canaria, med bilder och dikter. Nu förstår jag varför ens gammalmor- och farföräldrar gillar att få saker man gjort själv:

12/4,

Blev inringd imorse så nu ska jag jobba 13- 08, 19-timmarspass är alltid lika roliga.. Sen blir det till att städa Johans lägenhet eftersom han kommer hem imorron. Känns rätt kasst att inte kunna vara där mer, om jag ska vara ärlig. Ganska jävligt kasst faktiskt, menja..
Har börjat på min Sydafrikavägg i alla fall, det gör mig glad:


Ett filmtips: kolla på Bröllopsfotografen, den var grym!

40-årsfest!

Den här dagen som började skitbra utan bakfylla och med tjöt på altanen med Daniel, Bergh, Therese och Hanna i solsken slutar i att jag bara blir mer och med bakis. Huvudet spränger och mår förjävla illa. Men ja, det är inte lika illa som jag förväntat mig att det skulle vara, så man får väl vara tacksam för det. Plus att det var så värt det! Grym kväll/natt! Om man bortser från att folk inte vet att det är en oskriven regel att man köar låtar på Spotify, haha.
Fick alldeles för fina presenter också, för att nämna några så fick jag
- ett tvådagarspass till Way Out West (helt fucking obeskrivligt grymt, tack familjen Winkvist, Clara och Josse!)
- ett kit för festen och dagen efter (vilket innebär tre trosor med tryck som det tex stod "ser du det här är du på rätt väg", och värre saker, haha. Plus tre spritflaskor, solbrillor, ipren, kondomer, såpbubblor, skämtglasögon m.m. Grymt som fan, tack Elin och Evelina),
- presentkort på fransk manikyr, armband, en gästbok där alla gäster skrev om kvällen, hårgrejer, sprit, bok, blommor, godis med mera. Tack som fan alla fina vänner! Och tack för en awesome kväll och natt, det var ni som gjorde den så jävla bra! Vi kör på bilder istället:

                


Big day coming!

Jag trodde knappt att klockan var 22, men sedär, 23.40 råkade den visst vara. Och ja, det är väl inte mer än logiskt since Sara åkte hem vid lite över tio, men ja.. Tar en paus i mitt projekt sätta-upp-alla-Sydafrikabilder, det är jobbigare än man tror. Och tar definitivt längre tid än man tror. Men ja, när jag väl börjat kan jag lika gärna köra tills jag stupar. Anledningen till min paus är att jag började blöda näsblod, igen. Förut när jag och Sara var på Gina Tricot så började det forsa, rent ut sagt. Ett tips- om ni vill ha uppmärksamhet, stoppa papper i näsan kolla i taket. Tänkte stoppa in en tampong, som jag har nu, men det passade sig visst inte sa Sara. Och då lyder jag givetvis, jag vill inte vara pinsam för mina vänner heller.. Annars har jag haft en awesome dag med mycket skratt, åkte runt i Skövde och shoppade kläder (kanske lite mer än nödvändigt) och det mesta till festen. Sen drog vi hem till mig vid sju-tiden och började planera lite lekar, fixa spellistan, käka, kolla tv, tjöta och allt det där. It's a big day coming!

That's all, nu peppar vi inför imorron!

Ja, visst vore det bra.

Alla de där jobbiga tankarna har försvunnit och jag är riktigt glad. Fuck-you-och-jag-klarar-mig-jävligt-bra-själv känslor. Sen kan den här låten ha något med peppdagen att göra, är bara att sätta på den om man vill göra mig glad, skrattar bara jag hör den. Nostalgilåtar kallas det:



+ jag hade en bra jobbdag, bowlade och spöade skiten ur de andra!
+ jag är ledig tills på måndag.
+ imorron ska jag och Sara till Skövde och fixa allt inför vår fest. Plus att jag är galet shoppingsugen! Och vi ska inviga Systemet och leka vuxna.
+ på lördag är det dags för årets fest. Det är ju helt galet vad fort de här månaderna gått, trodde aldrig det skulle bli den 10 april, och nu är det bara två dagar kvar. Galet, det där.
+ HV71 kommer med alla sannolikhet till SM-final, igen. Så j ä v l a bra!
+ Criminal Minds börjar om en kvart, veckans tv-höjdpunkt!

You could have it all, my empire of dirt.

Är jävligt nostalgisk/sentimental ikväll, jag får stänga av mobilen för att inte höra av mig till personer jag absolut inte borde höra av mig till. Om jag var full ikväll skulle det aldrig gått, men man är ju en aning mer förnuftig och smart när man är nykter. Tur som fan är väl det. Det där med att jag är helt självständig hela tiden stämmer kanske inte alltid, men vafan, alla behöver väl känna sig behövda ibland? Eller?
Jag vet också att jag säger att jag hellre känner något än att känna mig tom (vilket i sig betyder att jag många gånger håller kvar i smärtan istället för att gå vidare och känna mig tom. Låter det helt ologiskt? Är jag ensam om att göra så? Det är så inprogrammerat i mig att jag gör det helt omedvetet), men när man sen känner något är det mest jävligt jobbigt och utsatt. Och helt jävla underbart vissa stunder.

Och vet ni vad det värsta är? Det värsta är inte att man inte kan sova för att man tänker på personen konstant eller att man hela tiden går och hoppas på att personen ska ringa men aldrig gör det. Det värsta är inte heller att ens hjärta slår i 2400 slag i sekunden när man ser honom. Det värsta är att man blir så jävla beroende att man inte kan gå ut med ens vänner bara för att ha jävligt roligt, utan någon baktanke. Att man står där innan och gör sig iordning för någon annans skull, att man tänker hur det skulle kunna bli, i hopp om att han ska vara ute. Om han sen inte är det så har kvällen inte alls samma charm. Så jävla patetiskt, men det är en liten tröst att jag vet att jag inte är ensam om att känna så många gånger. Men vafan är det för makt kärlek/passion/åtrå kan ha på en? Att det kan förstöra så.
Det här är inget jag är stolt över och det var inget jag planerat att skriva, men nu blev det så och det får också vara så. Jag är inte mer än en människa med alla dess fel och brister.


Alla dessa måsten.

Jag borde åka ut till Valle Optik och fixa nya linser. Jag borde verkligen samla ihop alla mina anställningsbevis som ska vara inne imorron så att jag kan få pengar från Försäkringskassan. Jag borde fixa min Ipod, fixa musik, lägga in bilder. Jag borde också städa mitt rum, hänga upp mina kläder och sätta upp 147 Sydafrikakort på väggen. Jag borde verkligen (!) börja träna och hitta en hatt tills på lördag. Plus en outfit. Och så borde vi börja kolla på vad vi ska köpa, Sara? (Dejt på fredag?) Också borde jag städa Johans lägenhet så han inte får spader när han kommer hem på tisdag... men vet ni vad? Jag orkar fan inte. Jag sov skitkasst inatt hos min brukare och har burit runt på tre sängar här i eftermiddags. Så nu har alla i familjen nya sängar, men min är givetvis viktigast och skönast. 1.20 säng, så om nån vill inviga den med mig de kommande dagarna är ni så välkomna så.
På tal om, jag är den enda i min familj som inte har ett förhållande. Totalt deprimerande när man tänker på det. När till och med plutten till lillebror har brud så börjar man ju fan fundera, haha. Men jag ska fan få användning av min stora säng ändå, he he he.

...and that heaven is overrated.

Har inte varit sådär jätteeffektiv med att ta bilder denna helgen, men kan visa dom jag har, med tanke på att jag inte tänkte skriva av mig direkt. Så, lite bilder:












Påskhelg.

Fyfan vad snabbt den här veckan flugit fram. Och vilken förjävla bra vecka det varit med, än så länge. Idag åkte jag med familjen till Lager 157 där jag faktiskt hittade en hel del, bland annat tre byxor/leggins, en t-shirt, två linnen, en oversize skjorta, en kofta och en tröja. Tror det var det, i stort sett. Ikväll kommer jag befinna mig hos Emma för avskedsmiddag för henne med vännerna, så jag borde väl göra mig iordning nu.
Åh, som jag längtar tills imorronkväll!
That's all for now, lär väl höras efter påskhelgen. Jag hoppas ni får en grym helg som ni inte minns så mycket av på söndag, he he..


RSS 2.0